Florida wint game een SCF van Edmonton dankzij foutloze Bobrovsky


Bobrovsky
Foto: X Florida Panthers

Game een van de NHL Stanley Cup Finale was te vergelijken met game zes van de Western Conference Finale tussen Edmonton Oilers en Dallas Stars. Edmonton schoot tien keer op doel en Dallas 34 keer en toch wonnen de Oilers met 2-1 en gingen door naar de finale. Alleen de Stuart Skinner van die wedstrijd was nu Sergei Bobrovsky de goalie van de Florida Panthers.

LEES OOK: Voorbeschouwing op de Stanley Cup Finale 2024 Florida – Edmonton

Florida Panthers – Edmonton Oilers 3-0 (stand in de finale 1-0 FLA)

Het meest verrassende aan de opstelling van de Oilers was de terugkeer van het verdedigingsduo Darnell Nurse en Cody Ceci. Regelmatig bleken hun de zwakste schakel. Nurse is in de play-offs -15 en Ceci -9. Het was dan ook niet raar dat bij het eerste beste schot op het doel van de Oilers de 1-0 viel voor Florida door Carter Verhaeghe. Hij dook op achter Ceci en kon de 1-0 binnen schieten.

Bij de tweede goal waren beide heren wederom op het ijs aan het begin van de tweede periode.

En de 3-0 was een empty netter met nog vier seconden te gaan. Kansen waren er genoeg voor de Oilers maar zoals gezegd Bobrovsky of zoals hij in deze wedstrijd werd genoemd Robrovsky was een te grote sta in de weg. In de eerste periode was de schotenverhouding 4-om-12. In de tweede 8-om-13 en in de derde was het meer gelijk opgaand 6-om-7. Als Bobrovsky dit niveau in de finale blijft etaleren dan gaat de Cup richting Florida. Op naar maandag game twee. Ben benieuwd of Nurse en Ceci dan weer een d-pair zal zijn.

Previous Voorbeschouwing op de Stanley Cup Finale 2024 Florida - Edmonton
Next Florida wint ook game twee in de SCF van Edmonton