Fleury geëerd voor 1000 wedstrijden, hattrick Evander Kane


Dag 114 van de NHL had drie wedstrijden waarbij Marc-Andre Fleury geëerd werd voor zijn duizendste gespeelde wedstrijd.

Inmiddels staat hij op 1009 wedstrijden. Goede vriend en oud teammaat Sidney Crosby verraste Fleury ook met een cadeau.


Evander Kane hielp de Edmonton Oilers aan een overwinning door een hattrick te scoren.

LEES OOK: Boston verslaat Vancouver, Islanders op stoom onder Roy

Minnesota Wild – Pittsburgh Penguins 3-2

Deze wedstrijd gaat maat over één speler: Minnesota -goalie Marc André Fleury. Hij speelde zijn 1009e (!) NHL wedstrijd in stijl door zijn 552e (!!) overwinning te pakken met 34 saves (0.944%). Dertien van die saves pakte hij in periode drie en daarmee bewees hij eens te meer dat hij een pointssaver pur sang is.

Fleury is door deze overwinning de huidige Islanders-coach en living legend Patrick Roy (551 overwinningen) gepasseerd.  Alleen Martin Brodeur heeft in de geschiedenis van de NHL als goalie meer overwinningen behaald (691). Fleury stond tegen de Penguins, bij wie hij dertien seizoenen speelde en waarmee hij drie Stanley Cups won, weer in het doel sinds hij 19 januari geblesseerd raakte aan zijn hoofd. Op het ijs waren Matt Boldy en Jonas Brodin (allebei een goal en assist) de roofdieren uit Minnesota die de ijsvogels op hun rug legden. Sidney Crosby was na afloop boos op de scheidsrechters.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Chicago Blackhawks – New York Rangers 3-4 OT

Bij de Rangers was het de vraag wie er in het doel zou staan. Het was Igor “de verschrikkelijke” Shesterkin. Na een paar zwakke wedstrijden was hij sinds 26 januari niet meer de startende goalie. Tot gisteren. Met 26 saves (0.903%) maakte hij een degelijke comeback. Het was echter the wizard of New York Mika Zibanejad (goal en een plus twee) die voor in overtime de Blackhawks scalpeerde. Fellow Ranger Chris Kreider (goal en assist) was in reguliere speeltijd de plaaggeest voor Chicago.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Anaheim Ducks – Edmonton Oilers 3-5

De Oilers zijn stram uit de All-Stars break gekomen. Na de nederlaag tegen Vegas kostte het Edmonton de nodige moeite om de eendjes uit Anaheim in toom te houden. Pas in periode twee en drie zagen we weer wat terug van de geoliede machine die dit jaar over het ijs dendert. Met drie fraaie assists regisseerde Koning, Keizer Admiraal Connor McDavid zijn team naar de overwinning. Evander Kane showde zijn klasse met een hattrick voor de Oilers en teammaat Leon Draisaitl (goal en assist) liet weer eens zien dat hij een garantie voor punten is. Bij de Ducks waren Ryan Strome (twee goals ) en Frank Valtrano (twee assists) de uitblinkers.

 

 

 

 

Previous Den Haag pakt koppositie, derby Diez Neuwied prooi voor Diez
Next 'Young guns Herentals willen bekerhegemonie Liège doorbreken'