Sprong scoort bij OT verlies Detroit, Kings verslaan Predators

Dag 109 van de NHL had drie wedstrijden waarbij Daniel Sprong de openingsgoal scoorde voor Detroit tegen Ottawa. Op het eind verloor men in overtime. De L.A. Kings weer eens wonnen. Zij versloegen op bezoek in Nashville de Predators. En Anaheim had overtime nodig tegen San Jose. Nu is er een stop in verband met het All Stars Weekend en gaat men vijf februari weer verder.

Detroit Red Wings – Ottawa Senators 2-3 OT

Twee spelers van Detroit vierde een jubileum. Alex DeBrincat speelde wedstrijd 500 en Joe Veleno wedstrijd 200. Daniel Sprong opende de score in de eerste periode waarna Ottawa de regie over nam in de tweede periode en twee goals maakte via Mark Kastelic en captain Brady Tkachuk. Dylan Larkin scoorde de gelijkmaker voor de Red Wings in minuut 51 waarna Shane Pinto het extra punt binnen haalde met een duik en stick vooruit in overtime. Daniel Sprong speelde net geen tien minuten in twaalf shifts. Had een goal, drie shots on goal en een minus een.

Nashville Predators – Los Angeles Kings 2-3

Los Angeles weet weer eens te winnen na acht nederlagen in tien wedstrijden. Op bezoek bij Nashville pakte de Kings een voorsprong van 2-0 na 25 minuten. Predators dacht een minuut later de aansluitingstreffer te maken door Tyson Barrie die zijn achthonderdste wedstrijd speelde. Maar de referees besloten anders.

Toch kwam de aansluitingstreffer voor Nashville maar die viel nu pas in minuut 46 door Filip Forsberg. Maar die kwam te laat want na de 1-3, en 2-3 was het Kevin Fiala met een empty netter voor de 2-4 eindstand in het voordeel van L.A.

Anaheim Ducks – San Jose Sharks 3-2 OT

Na twee periodes was de stand 1-2 in het voordeel van de Sharks. Maar zonder goalie een een extra aanvaller scoorde Troy Terry de gelijkmaker (2-2) in de laatste minuut. Waarna Frank Vatrano voor Anaheim in de laatste minuut van de overtime de game winning goal maakte.