Vegas Golden Knights kunnen ze back to back gaan?


Face-off blikt vooruit op het NHL seizoen 2023-2024. Vandaag nemen we kampioen Vegas Golden Knights onder de loep.

LEES OOK: Florida Panthers heeft verdedigend ingeleverd en nu?

terugblik seizoen 2022-2023

Wat een jaar hadden de Vegas Golden Knights. In hun zesde jaar van het bestaan pakte men al de Stanley Cup. Ze wonnen de Pacific Division met twee punten meer dan Edmonton (111 om 109). Vegas was goed voor 51 keer winst, 22 keer verlies en negen verlies na overtime/shootouts. Terwijl men het seizoen begon zonder eerste goalie omdat Robin Lehner een heel jaar uitgeschakeld zou zijn met een blessure. In januari werd zelfs nog Jonathan Quick binnengehaald van de L.A. Kings. Maar de mannen die het verschil maakten tussen de palen in het hele seizoen waren Logan Thompson en Lauren Broissoit. Maar vooral Aiden Hill stal de show in de play-offs. Die scoorde een save percentage van .932 en een goals against average van 2.17. Daarmee werd hij beloond met haast een verdubbeling van zijn conract naar 4.9 miljoen dollar per jaar voor twee jaar.

Naast de goalies waren er natuurlijk ook een paar andere key players die zich lieten gelden. Mark Stone kwam in April terug in het team na langdurige afwezigheid van een blessure. Jack Eichel had eindelijk een normaal seizoen zonder blessures. Jonathan Marchessault, was na Wayne Gretzky de tweede ongedrafte speler ooit die een Conny Smythe won. En de toevoeging aan het team voor het sluiten van de markt. Ivan Barbashev kwam van St. Louis,  En natuurlijk coach Bruce Cassidy die na zes jaar werd ontslagen door Boston Bruins en die ‘gewoon’ de Stanley Cup won met zijn nieuwe team.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Mark Stone Instagram

aangetrokken spelers

een team wat net de Stanley Cup gewonnen heeft hoeft maar weinig transacties te doen.

vertrokken spelers

Lauren Broissoit, goalie

gaat terug naar de Jets waar hij twee seizoenen geleden al vandaan kwam toen hij naar Vegas ging.

Phil Kessel, forward

Free agent, tenzij Vegas hem wil behouden voor een league minimum salaris. Maar Kessel zou zo maar kunnen stoppen. Heeft al 92 miljoen dollar binnen geschaatst.

tekst gaat verder onder de foto

Phil Kessel Foto: Instagram Phil Kessel

Nolan Patrick, forward

talent wat als tweede werd gekozen in de 2017 draft door Philadelphia. Ook free agent, maar is flink geblesseerd geweest. Laatste wedstrijd was 22 oktober 2021. Benieuwd of hij nog wel terugkeert in de NHL.

talenten die minuten kunnen gaan maken

Brendan Brisson, forward

de 21-jarige foward Brendan Brisson was in de AHL al in zijn eerste professionele seizoen goed voor achttien goals en negentien assists.

Lukas Cormier, defense

men verwacht dat Lukas Cormier gaat starten in de selectie van de Knights. Hij was de hoogst scorende defensieve kracht bij de AHL voor het filiaal Henderson. 62 wedstrijden tien goals en 25 assists.

tekst gaat verder onder de foto

#40 Lukas Cormier Foto: Instagram Lukas Cormier

Pavel Dorofeyev, forward

ook de 22-jarige forward Pavel Dorofeyev zal zijn minuten weer gaan krijgen dit seizoen in de NHL bij de Golden Knights. Vorig seizoen kwam hij tot achttien wedstrijden waarin hij negen punten haalde. Zeven goals en twee assists. Tijdens de play-offs heeft hij geen minuten gemaakt.

Professional Try-Out

Max Comtois, forward

De 24-jarige Canadees Max Comtois mag proberen een contract af te dwingen bij Vegas. Was vaak geblesseerd bij Anaheim Ducks. De afgelopen twee seizoen 116 wedstrijden en 35 punten.

Gaat Vegas Golden Knights voor de play-offs?

Volmondig ja. Het team is niet substantieel veranderd en er komen een paar talenten bij. Maar de core blijft hetzelfde. Een repeat zal lastig zijn maar play-offs absoluut.

vermoedelijke lijnen

Ivan Barbashev – Jack Eichel – Jonathan Marchessault
Pavel Dorofeyev – Chandler Stephenson – Mark Stone
Brett Howden – William Karlsson – Michael Amadio
William Carrier – Nicolas Roy – Keegan Kolesar

Alec Martinez -Alex Pietrangelo
Brayden McNabb – Shea Theodore
Nicolas Hague – Zach Whitecloud

Adin Hill
Logan Thompson
Robin Lehner

Previous Florida Panthers heeft verdedigend ingeleverd en nu?
Next Debuut Bedard met assist, Vegas wint opener