Wat betekenen de tattoo’s van Daniel Sprong voor hem?


Foto: Chris Mast

De Seattle Kraken heeft een serie over de tattoo’s van hun spelers. Het item heet Deep Ink. Afgelopen week werd die van Daniel Sprong gepubliceerd. Het stuk is geschreven door Alison Lukan.

LEES OOK: Duitsland verslaat Zwitserland, Letland wint van Zweden

Wat is het verhaal achter de tattoo’s van Daniel Sprong?

Daniel Sprong wist al op 18jarige leeftijd dat hij tatoeages wilde laten zetten, maar hij wist ook dat hij het idee waarschijnlijk eerst met zijn familie moest bespreken. Dus vroeg hij toestemming aan papa en mama. Ze zeidenja, ga ervoor, zei Sprong. Ze waren volledig aan boord omdat ik denk dat ze niet dachten dat ik het echt ging doen. De dag dat ik het voor elkaar kreeg en terugkwam, had mijn moeder een traantje. Alsof ze niet kon geloven dat ik het deed. Mijn vader zei niets. Ik dacht:oké, dus we steunen het allemaal, maar nu ik er een heb, konden ze niet geloven dat ik er echt mee doorging!

Het heeft misschien geholpen dat de aanvaller echt heeft nagedacht over wat hij wilde dat zijn tatoeages zouden zijn en dat ze allemaal om zijn familie draaien. Herinneringen aan degenen die het dichtst bij hem zijn. De eerste tatoeage die Sprong kreeg was aan de binnenkant van zijn linkerarm. Het is een roos met daarin de geboortedatums van zijn ouders, zijn zus en hemzelf. Hij kreeg de tatoeage in Montreal van een artiest die een vriend hem had aanbevolen. Ik ben niet zo goed met dates, maar ik heb niet echt een excuus om het nu te vergeten“, zei Sprong met een glimlach.

Foto: Chris Mast

Na een tattoo komt ook tattoo twee

Hij wist dat hij het stuk wilde afmaken om kunst om zijn bovenarm te wikkelen. Hij had een aantal ideeën over wat hij daar wilde neerzetten, en deelde die met een paar collegahockeyers op een prospect toernooi. Ik was met Jake Walman (toen met St. Louis, nu met Detroit) en Tage Thompson (toen met St. Louis, nu met Buffalo) en we hadden het gewoon over tattooideeën en ontwerpen en Thompson tekende eigenlijk een schets voor me van een idee,” zei Sprong. Hij is eigenlijk een heel goede artiest. Ik vertelde hem wat ik dacht te krijgen en hij tekende die schets. Twee jaar later heb ik stukjes uit die schets gebruikt.”

Terwijl hij bij de Anaheim Ducks was, kreeg Sprong een aanbeveling van Ryan Kesler over waar hij naartoe moest gaan om de zijkant en achterkant van zijn arm in te vullen. Het duurde twee dagen met twee sessies van zeven uur met behulp van Thompsons kunst om de bovenste helft van de arm tattoo te maken. Een resultaat waar Sprong dolblij mee is. De buitenkant is een beetje een bos en wat water en bomen met twee wolven,” zei Sprong. Eén wolf vertegenwoordigt mijn vader, één vertegenwoordigt mij en de twee vogels zijn mijn grootouders in Amsterdam.”

Sprong zegt dat hij voor de wolven koos omdat zijn familie zijn roedelis. Hij heeft een hechte band met zijn vader gehad en nu gaat hij alleen op pad. Vogels waren perfect om hem te herinneren aan de ouders van zijn vader maar zelfs als ze niet fysiek aanwezig zijn, voelt Sprong ze bij zich. Boven dat alles zijn wolken en het woordAmsterdam om aan te geven waar Sprong vandaan komt.

Foto: Chris Mast

Op de achterkant van zijn arm staat een boekrol met de familienaam erop en Sprong’s geluksgetal in Romeinse cijfers. De ruimte wordt opgevuld door enkele verspreide bomen en een rivier die er doorheen stroomt.

Nog niet klaar

Wat is de volgende stap? Net als zoveel andere mensen die tatoeages hebben gekregen. Sprong wil er absoluut meer krijgen, en de plannen zijn al in beweging gezet. Ik moet gewoon geduld hebben.” Maar Sprong hoeft niet te wachten om de mouw van zijn arm af te maken. Hij weet al wat hij wil voor het front. Het wordt een woordspeling op beelden uit zijn favoriete film: Disneys The Lion King. De huidige visie van Sprong omvat twee leeuwen, iets dat meerdere persoonlijke betekenissen heeft voor de 26jarige, evenals Pride Rock. Hij weet nog niet wat op de rug zal komen, maar als het zover is, verwacht dan dat het een kunstwerk zal zijn.

Previous Duitsland verslaat Zwitserland, Letland wint van Zweden
Next Dallas houd hoop levend en verslaat Vegas in game vijf