Zoetermeer stapt uit BeNe League en gaat verder in eredivisie


Foto: Robert Bos

Ieder jaar als het BeNe League seizoen is afgelopen is er het gerucht dat Zoetermeer uit de BeNe League stapt. Nu is het gerucht dus waarheid geworden.

LEES OOK: Zwitserland derde shutout op een rij, Hongarije verslaat Frankrijk

Zoetermeer Panters uit BeNe League

In samenspraak met de spelersgroep heeft het management van Zoetermeer besloten om uit de BeNe League te stappen. Men gaat ervan uit dat Zoetermeer in de eredivisie om de prijzen kan spelen en zo meer publiek kan trekken naar de Silverdome en mede daarmee wat meer inkomsten kan behalen. Ook de mogelijk dat er misschien twee Duitse teams toe treden tot de BeNe League staat Zoetermeer niet aan gezien de extra reiskosten die dat met zich meebrengt. Jonge talentvolle spelers worden snel weggekaapt bij de Panters door de wat kapitaal krachtigere clubs in de BeNe League. Door de corona jaren was er al een flink gat bestaan in de begroting. Succes in de eredivisie en bedankt voor het altijd goed ontvangen van Face-Off.

Foto: Patrick Dolkens
Previous Zwitserland derde shutout op een rij, Hongarije verslaat Frankrijk
Next U.S.A. nog zonder puntverlies, Finland en Letland winnen