NHL Preview: Colorado Avalanche – Seattle Kraken


NHL FAce

In hun allereerste optreden in de Stanley Cup Playoffs nemen de Seattle Kraken het op tegen de Colorado Avalanche. Het zal een enorme taak zijn voor dit team om het op te nemen tegen de titelverdediger, maar de manier waarop deze twee teams zijn opgebouwd, vormt het een toneel voor een spannende serie.

LEES OOK: België kan slechte start niet herstellen tegen Verenigde Arabische Emiraten

Het zag er soms wat rommelig uit voor de Avalanche. Hun Stanley Cup-defensie ging de eerste seizoenshelft niet goed. Ze zaten soms zelfs buiten de play-offs plekken. Maar ze hebben hun draai gevonden in de tweede helft van het seizoen en namen de leiding over van de Central Division om aan het einde van het seizoen zelfs de titel op te eisen door winst in de laatste wedstrijd.

De Kraken eindigden vorig seizoen met 60 punten. In hun tweede jaar sprongen ze helemaal omhoog om hun eerste 100-puntenseizoen te bereiken, eindigend met precies 100, en hun eerste play-off plek. De selectie updates die hen in 2021/22 zoveel problemen bezorgden, zijn grotendeels aangepakt, waardoor het team kan slagen zoals ze hebben gedaan. In de drie wedstrijden tegen Colorado in de reguliere competitie won Seattle er twee.

Colorado Avalanche

De Colorado Avalanche hebben geen al te gemakkelijke weg gehad om hun Stanley Cup-overwinning te verdedigen. Niet alleen verloren ze behoorlijk wat dragende spelers met het vertrek van Nazem Kadri, Andre Burakovsky en Darcy Kuemper. Ze hebben ook te maken gehad met blessure problemen bij grote delen van de opstelling gedurende het reguliere seizoen. Bij het ingaan van het nieuwe jaar leek het er bijna op dat de Avalanche de play-offs zou kunnen missen. Maar toen Nathan MacKinnon terugkeerde in de line-up, draaide het snel om.

foto: Facebook Colorado Avalanche

The Avalanche was tezamen met de Oilers de teams in de tweede seizoenshelft. In de eerste helft was de aanval bij vlagen een worsteling, omdat Colorado grote moeite had om te scoren. Meteen na de terugkeer van Mackinnon kwam er een einde aan die ellende. Nu, op weg naar de play-offs met een grotendeels gezonde opstelling, lijken de Avalanche het team te zijn waar de Western Conference doorheen zal moeten als ze de Stanley Cup Finals willen halen.

Seattle Kraken

Een jaar na de oprichting van de franchise hebben de Seattle Kraken een van de meest indrukwekkende ommekeer in de recente geschiedenis gehad. Een onder-vijf finish in hun eerste seizoen, maar de eerste play-off plaats in de geschiedenis van de franchise in de tweede. Het team straalt op dit moment momentum uit omdat ze kunnen genieten van de opwinding rond het team en de organisatie. Wat de Kraken in het eerste jaar dwarszat, is voor het tweede jaar aangepakt en opgelost. De twee grootste problemen waarmee de Kraken vorig seizoen werden geconfronteerd, scoren en de cijfers van de goalie, zijn genoeg opgelost om het lot van het team te keren. Maar zal het genoeg zijn om langer mee te doen in de play-offs?

Seattle heeft een van de diepste selecties in de hele competitie en kan wedijveren met die van de Boston Bruins. De Kraken leiden de competitie met achttien 20-punten scorers. Behalve met uitzondering van Carson Soucy die zestien punten. Dit geeft de Kraken een enorm voordeel van de onderste helft van hun selectie. Ondanks de ongelooflijke diepgang die het team bezit, hebben ze echter geen ster aanvalstalent. En dat is iets dat hen zal tegenhouden om het op te nemen tegen teams als de Edmonton Oilers of Colorado Avalanche. Ze kunnen heel misschien verrassen door vier lijnen te hebben die kunnen scoren, maar zullen ze in staat zijn om te matchen zonder een echte gamechanger? Daniel Sprong is natuurlijk het beste voorbeeld. Zoveel punten scoren met zo weinig ijstijd. 21 goals en 25 assists.

Foto: Facebook Seattle Kraken

Wat kunnen we verwachten

Het wordt een intimiderende wedstrijd voor de Kraken, die het moeten opnemen tegen mensen als MacKinnon, Mikko Rantanen en Cale Makar in hun allereerste play-offserie. Seattle heeft misschien niet de spelers in hun selectie om dit soort talenten te kunnen uitschakelen. De snelheid waarmee ze het spel spelen en lezen is stappen vooruit en daarom konden de Avalanche vorig seizoen hun weg naar de Cup domineren. Ook de cijfers van de goalies van Seattle zijn minder dan die van de Avalanche. Nummer een van Colorado Alexandar Georgiev goals against 2.53 en save percentage .919. Philipp Grubauer had goals against 2.85 en een save percentage van .895.

Maar Seattle heeft wel een fysieke verdediging die bestaat uit spelers die lengte hebben, maar niet ten koste gaan van te veel mobiliteit. Spelers als Adam Larsson en Jamie Oleksiak kunnen om te beginnen hun fysieke spel gebruiken en de supersterren van de Avalanche af te stoppen. Maar Seattle zal nog steeds een manier moeten vinden om de verdediging van de Avalanche te omzeilen, die misschien wel de beste en diepste in de competitie is.

Voorspelling

Ze hebben een ongelooflijke scorende diepte die zelfs overtreft wat de Avalanche hebben, maar het gebrek aan high-end talent en zorgen in het net maken het moeilijk om te zien dat ze enig aanhoudend succes hebben in het naseizoen. Colorado’s starpower en elitetalent zullen in staat zijn om te domineren in deze matchup. 4-1 Colorado.

LAATSTE NIEUWS: Daniel Sprong heeft twee trainingen gemist maar staat weer op het ijs. Mocht hij beginnen zal dat vlak voor de wedstrijd bekend worden.

Previous België kan slechte start niet herstellen tegen Verenigde Arabische Emiraten
Next NHL Preview: Vegas Golden Knights - Winnipeg Jets