Tilburg uitgeschakeld door Rosenheim in game vier


Foto: Arie Leeuwesteijn

Gaat Tilburg weer stunten in game vier van de Oberliga play-offs? Na veertig minuten in game drie stond het 3-1 in het voordeel van Rosenheim en weinigen gaven er nog hoop aan de Tilburgers. Naar wat nu blijkt een arrogante houding van de Duitsers en een sterk Trappers zorgden voor de ommekeer. Helaas zat er dat in wedstrijd vier niet in. Botte pech, fouten die keihard werden afgestraft en een shutout van de Duitse goalie betekende het einde van het seizoen. Tilburg ligt uit de play-offs.

LEES OOK: Twee assists Daniel Sprong, ruime winst Seattle, bijna zeker van play-offs

Tilburg Trappers – Starbulls Rosenheim 0-5

Bij de puck drop voelde je de spanning op Stappegoor. Het zou echt om de details gaan in wedstrijd vier want alle andere drie wedstrijden waren close games. Het werd natuurlijk eerst aftasten met weinig mogelijkheden maar een straf voor Rosenheim zou het wel eens kunnen veranderen. Echt dreigend waren de twee minuten powerplay van Trappers niet. De eerste echte kans voor de bezoekers uit Rosenheim was wel gelijk raak. Na acht minuten kreeg Stefan Reiter de puck tussen de face-offs cirkels en kon de verre hoek uitzoeken. Kylian van Gorp kon halverwege de eerste periode net met zijn stick de puck van een aanvaller wegtikken zodat hij niet op goal kon schieten. Daarna nog een kick save van Tilburg goalie Cedric Andree.

Maar vijf minuten voor de break schoot Norman Hauner op de paal en de puck kwam via de rug van Andree in de goal crease en was het makkelijk de 0-2 binnen tikken voor de Starbulls. Tyler McNeely zei dank u wel.

tekst gaat verder onder de foto

Foto: Arie Leeuwesteijn

Een foutje van de Tilburgs verdediging achter de eigen goal leverde de 0-3 op al vroeg in de tweede periode. Een stoeipartij vlak daarna betekende een 5-on-4 voor Rosenheim, maar de beste kans tijdens die powerplay was shorthanded voor Ties van Soest. Hij kon echter de puck niet in het doel schuiven met de stick. Acht minuten in de tweede periode was er druk van Tilburg maar een afstandsschot van Tilburg werd gekeerd door goalie Kolarz met de borst. Het zat Tilburg ook niet mee, een schot van Reno de Hondt belande op de paal. Tilburg ging op jacht naar hun eerste treffer. De kansen waren er genoeg en op de powerplay werd gescoord maar de goal werd afgefloten. Danny Stempher scoorde, de confetti kanonnen gingen af maar de referee zei ‘No Goal’.

Weer toeslaan in de derde periode?

De Trappers probeerde het wel maar de kansen die er gecreëerd werden liepen stuk op goalie Christopher Kolarz. Werd hij in de eerste wedstrijd nog gewisseld. Nu pakte hij een shutout door alle 32 Tilburgse schoten te stoppen. Tien minuten voor tijd viel de 0-4. Met een mooie backhand forehand move ging Bradley McGowan langs goalie Andree en kon de puck zo in het doel leggen. Met nog een dikke zeven minuten te spelen koos Tilburg coach Doug Mason ervoor om de goalie van het ijs te halen. Het leverde een paar mogelijkheden op maar zoals gezegd de Rosenheim goalie bleek niet te passeren. En met een empty netter blies Tyler McNeely die zijn tweede goal van de avond scoorde het seizoen van de Trappers uit.

Nu weer een zomer met speculaties natuurlijk. Wie komen er, wie gaan er weg, wie blijven?

Samenvatting the Fan.FM

Previous Twee assists Daniel Sprong, ruime winst Seattle, bijna zeker van play-offs
Next Sprong assist, Seattle heeft nog een punt nodig voor play-offs