Heerenveen shutout Liège en Leuven verslaat Geleen


Bene League

Wedstrijd een van de BeNe League finale en wedstrijd een van de finale om de Coupe der Lage Landen. Heerenveen ging op bezoek in Liège en won met een shutout. En Leuven bezocht Geleen en werd daar de overwinnaar met shootouts.

LEES OOK: Tilburg Trappers deelt eerste klap uit aan Peiting

Bulldogs de Liège IHC – Unis Flyers Heerenveen 0-2 (stand in de series 0-1)

Heerenveen had de ‘Berlijnse Muur’ even geleend uit Berlijn en neergezet in Liège. Flyers goalie Martijn Oosterwijk kwam zag en overwon op bezoek bij de Bulldogs. Hij werd flink onder vuur genomen door de Luikse mannen vooral op de powerplay maar Oosterwijk en de penalty killers van Heerenveen hielden goed stand. Halverwege de wedstrijd nam captain Trevor Hunt het voortouw door op een assist van Roope Nikkila de 1-0 te scoren. Aan het eind van de tweede periode en het begin van de derde moest de Flyers verdediging en Martijn Oosterwijk nog even vol aan de bak door twee straffen kort achter elkaar van Lars den Edel en Frits Doop. Maar ook die storm werd overwonnen. Jasper Nordemann scoorde in minuut 45 de 2-0 en zette daarmee Heerenveen definitief op winst in de eerste van een best of vijf.

#41 Martijn Oosterwijk Foto: Robert Bos

Snackpoint Eaters Limburg – Chiefs Leuven 5-6 SO (stand in de series 0-1)

Waar goals schaars waren in de BeNe League finale was de finale van Coupe der Lage Landen een beetje twee voor de prijs van een. Na twintig minuten was de stand in Glanerbrook 2-1 in het voordeel van Geleen. Nick Verschuren en Harley Verkroost hadden gescoord voor de thuisclub. Basim Laeremans deed dat voor Leuven.

Na veertig was de stand nog steeds in het voordeel van Geleen. Het was 4-3 door twee goals voor Leuven gescoord door de tweede van Basim Laeremans en de eerste van de avond voor Iniaz Steyaert. Voor de Eaters was het captain Lars van Sloun en Jelle Noblesse die het net wisten te vinden. In de eerste minuut van de derde periode was het Iniaz Steyaert die ook zijn tweede goal van de avond maakte.

Met nog acht minuten te gaan kon Akim Ramoul naar de strafbank voor een tripping penalty. En net zoals bij de 1-0 scoorde Nick Verschuren shorthanded. Het was zijn tweede goal van de avond. Geleen pakte weer op voorsprong met 5-4. Maar nog in dezelfde powerplay was het Basim Laermans die zijn hattrick voltooide. En de stand weer op gelijk hoogste bracht. In de overtime moest Geleen nog op de penalty kill. Dat doorstonden ze zodat de eerste wedstrijd beslist ging worden in shootouts.

Pas na acht rondes werd de wedstrijd beslist en was het Grayson Valente die de game winning shootout wist te scoren.

#24 Grayson Valente Foto: Facebook Chiefs Leuven
Previous Flyers Owen Tippett scoort hattrick op St. Patrick's Day
Next Sprong scratch, Seattle verliest van Edmonton, Rangers shutout Penguins