Sprong scoort voor Seattle, vijf goals comeback Pittsburgh

NHL FAce

Dag 141 van de NHL bracht ons zes wedstrijden waarbij Daniel Sprong na twee healthy scratch beurten nu weer het ijs op mocht en met succes. Hij scoorde de 3-1 voor Seattle. Pittsburgh een comeback deed na een 0-4 achterstand en shutouts voor Flames Jakob Markstrom, Filip Gustavsson van de Wild en Avalanche Alexandar Georgiev.

Arizona Coyotes – St. Louis Blues 6-2

De achtste nederlaag in negen wedstrijden voor de Blues die na het traden van enkele kopstukken nu in de rebuild gaan. Arizona goalie Karel Vejmelka maakte 40 saves en Travis Boyd scoorde twee keer voor de Yotes in de derde periode.

Colorado Avalanche – San Jose Sharks 6-0

De vierde shutout van het seizoen voor Colorado goalie Alexandar Georgiev. Hij hoefde maar dertien schoten te stoppen van de Sharks. Cale Makar en Valeri Nichushkin waren goed voor een goal en drie assists ieder.

Florida Panthers – Vegas Golden Knights 2-1

Beide goalies waren goed op dreef. Sergei Bobrosvky maakte 31 saves voor Florida en Aiden Hill deed er veertig voor Vegas. De game winning goal was van Aleksander Barkov in minuut 24.

Minnesota Wild – Calgary Flames 0-1 SO

Ook in deze wedstrijd waren beide goalies goed. Beide pakte een shutout waarbij Jakob Markstrom veertig schoten stopte van de Wild en Filip Gustavsson er 26 van de Flames. Tijdens de shootouts was het Tyler Toffoli de de Flames het extra punt bracht.

Montreal Canadiens – Carolina Hurricanes 3-4 SO

Lange tijd leek het op winst uit te draaien totdat Jasper Fast voor de Hurricanes in minuut 57 de 3-3 maakte. Er waren twaalf shootouts nodig om de winnaar te bepalen. Jesperi Kotkaniemi scoorde de game winner voor de Canes tegen het team wat hem gedraft had in 2018.

New York Islanders – Buffalo Sabres 3-2

De Sabres leden alweer de vierde nederlaag in vijf wedstrijden. De game winning goal viel in de derde periode door Hudson Fasching.

New Jersey Devils – Toronto Maple Leafs 3-4

Een powerplay goal van Auston Matthews zorgde in minuut 58 voor de game winner van Toronto.

Pittsburgh Penguins – Columbus Blue Jackets 5-4 OT

Na 22 minuten stond het 4-0 vor de Blue Jackets. Een goalie change bij de Pens en 36 minuten verder was het 4-4 waarna Sidney Crosby in de overtime de vijfde unanswered goal maakte voor Pittsburgh.

Seattle Kraken – Anaheim Ducks 5-2

Daniel Sprong scoorde dus zijn goal nummer zestien in de NHL dit seizoen. Sprong is daarmee de derde in lijn van de meest scorende spelers bij Seattle. Hij kreeg bijna twaalf minuten ijstijd en kwam tot twee schoten en een hit. Het was alweer de vijfde overwinning op een rij voor de Kraken.

Tampa Bay Lightning – Philadelphia Flyers 5-2

Na vijf nederlagen op een rij was er weer eens winst voor de Lightning. Alex Killorn en Nikita Kucherov scoorde beide twee goals.

Previous Flames verslaan Stars zes seconden voor tijd, persoonlijk record McDavid