EHC Neuwied wordt tweede in IRC Cup na winst op Mechelen

Op de laatste dag van februari vond er nog een wedstrijd plaats om de Inter Regio Cup tussen Mechelen Golden Sharks en EHC Neuwied.

Mechelen Golden Sharks – EHC Neuwied 3-6

De driehonderd lange kilometer busrit had geen invloed op de benen van de mannen uit Neuwied. Binnen tien minuten stond er al 0-2 op het scorebord. Tim Cornelißen en Thorben Beeg hadden Mechelen goalie Mike Gysbrechts  al vlot gepasseerd. Beide assist kwamen van Bobby Rohr. En die scoorde zelf in minuut twaalf de 0-3. Golden Sharks captain Vadim Gyesbreghs scoorde anderhalve minuut voor het einde van de eerste periode de 1-3.  Halverwege de wedstrijd scoorde Thorben Beeg zijn tweede goal van de avond. Wat het einde betekende van goalie Mike Gyesbreghs op het ijs. Hij werd vervangen door de 17-jarige Tibe Palinckx. Een shorthanded goal van Verners Egle zorgde voor 2-4 in minuut 44. Vier en zes minuten later was de stand alweer 2-6 voor de bezoekers uit Duitsland. Mark Shevyrin en Marco Bozzo zorgde voor de winst van de Duitsers. Mick op de Beeck kon in de laatste minuut de stand iets draaglijker maken. Hij bracht de eindstand op 3-6. Neuwied eindigde achter de winnaar Luik als tweede in de Inter Regio Cup.

#19 Thorben Beeg Foto: EHC Neuwied