Herentals klaar voor play-offs, slecht weekend Heerenveen

Bene League

Op zondag de negentiende februari waren er twee wedstrijden in de BeNe League waarvan een om des keizers baard. En een voor het thuisvoordeel tot en met de halve finale van de play-offs. Herentals versloeg Leuven en Heerenveen moest afgelopen weekend twee punten halen uit twee wedstrijden om tweede te worden in de BeNe League maar die missie mislukte na twee nederlagen tegen HYC en Liège. Mochten Liège en Den Haag eerder uitgeschakeld worden dan heeft Heerenveen wel weer het thuisvoordeel.

HEYLEN VASTGOED HYC – CHIEFS LEUVEN 7-1

Herentals liet zien klaar te zijn voor de play-offs in een wedstrijd waar niets meer op het spel stond qua plekje stijgen of zakken in de stand ging het erom om geen blessures op te lopen en fris te zijn voor de aankomende wedstrijden. Het eerste beste schot op doel door HYC captain Mitch Morgan leverde meteen een goal op.  En aan het eind van de eerste periode was het Ville Juhani Saloranta die met een man meer op het ijs de 2-0 maakte. En dat terwijl Leuven de meeste kansen had in de eerste periode (10-om-8) maar Herentals sloeg toe op de juiste momenten. In de tweede periode was het verschil qua schoten op doel een stuk groter en in het voordeel van de thuisclub namelijk 20-om-10. Ville Juhani Salorante maakte zijn hattrick compleet en kreeg de puck mee naar huis. Hij scoorde de 3-0 en 5-1.

Halverwege de wedstrijd had Flavio Deverchin gescoord voor Leuven. Hij wist bij een scrimmage voor het doel HYC goalie Arne Waumans te passeren en de 3-1 te scoren. Mitch Morgan scoorde zijn tweede goal van de avond met de 4-1. Tijs Vreijs dacht aan het begin van de derde periode ik wil ook op de scoresheet en hij scoorde twee goals binnen drie minuten. Goalie Keanu Evers mocht naar de kant en Steijn Raeymaekers kon het ijs op. Raeymaekers hield zijn goal schoon in de resterende zeventien minuten. Hij stopte alle dertien schoten die nog op hem werden afgevuurd door HYC. De eindstand was 7-1.

#23 Ville Juhani Saloranta Foto: Kurt Tops

LIEGE BULLDOGS IHC – UNIS FLYERS HEERENVEEN 3-1

De kersverse bekerkampioen Liège stond na de eerste twintig minuten met 1-0 voor door een goal van Bryan Kolodziejczyk. Op de powerplay in de tweede peridoe was het Milan Jurik die de 2-0 maakte. Halverwege de tweede periode kon Heerenveen de aansluitingstreffer maken via Pippo Limnell Finocchiaro. Hij wist de puck achter de Luikse goalie Troy Passingham te krijgen na een assist van Roope Nikkila. Daarna ging letterlijk het licht uit. De wedstrijd heeft veertig minuten stil gelegen door een stroomstoring. Wat Heerenveen ook probeerde na de hervatting het lukte niet om nog te scoren en dat deed Liège wel. Met een empty netter zette Bryan Kolodziejczyk de eindstand van 3-1 op het bord.

Komend weekend is het Final Four weekend in Nederland. Op vrijdag speelt Den Haag tegen Zoetermeer en Heerenveen tegen Geleen en op zondag is de finale in Thialf om 15:00 uur.