Den Haag wint in Geleen en Heerenveen verslaat Zoetermeer

Bene League

Twee wedstrijden op zondagavond twaalf februari. In strijd om plek twee in de BeNe League deden zowel Den Haag als Heerenveen goede zaken. Heerenveen versloeg voor de tweede keer Zoetermeer nadat het zaterdag al won met 10-1. En Den Haag nam de punten mee uit Glanerbrook na de winst op Geleen. Heerenveen kan officieel de plek van Den Haag overnemen als ze de inhaalwedstrijd winnen op bezoek in Leuven aanstaande woensdagavond. De stand van zaken qua top drie in de BeNe League

1. Liege 25-60
  2. Den Haag 27-53
  3. Heerenveen 25-51

Unis Flyers Heerenveen – Zoetermeer Panters 4-0

Zoetermeer goalie Villehart Kuusamo hield heel lang zijn team op de been met diverse reddingen. Maar een cadeautje van Joy Turpijn leverde de 1-0 voor de Friezen op. Turpijn wilde de puck naar een medespeler spelen met een cross pass maar Henri Ruotsalainen  kon de puck onderscheppen en scoren. Dat gebeurde in minuut 35. In de derde periode bouwde de thuisclub de score uit naar 4-0. Een mooie powerplay goal van Jasper Nordemann betekende de 2-0. Vijf minuten voor tijd kon Lars Den Edel de puck van dichtbij binnen schuiven op een rebound en de 4-0 kwam van een redirect door Henri Ruotsalainen die een schot van Trevor Hunt van richting veranderde. Hij maakte zijn tweede goal van de avond. Goalie Almer de Boer pakte een shutout.

tekst gaat verder onder de samenvatting

Flyerslive.tv

Snackpoint Eaters Limburg – UltimAir HIJS Hokij 4-5

Geleen pakte brutaal een voorsprong van 2-0. Lars van Sloun scoorde de 1-0 en Nick Verschuren op een powerplay van 5-on-3. Wist hij van dichtbij de Haagse goalie Brett Magnus te passeren.  Den Haag wist de 2-0 achterstand te repareren en na de tweede twintig minuten stond men met 3-2 voor. Bjorn Borgman gooide de puck vanaf links voor het doel op op een of andere manier lag hij achter Deniz Mollen in het net. Halverwege de tweede periode was het ook 2-2 na een goal van Jeffrey Melissant. Joey Oosterveld ging op snelheid achter de Geleense goal langs en gaf een pass op Melissant. Een mooie opgebouwde aanval over diverse spelers leverde de 3-2 op door Jay Huisman. Hij stond vrij rechts van de goal en wist de puck met een onetimer in het doel te schieten.

In de derde periode met nog zo’n tien minuten te gaan draaide de thuisclub de wedstrijd weer om in het voordeel van de Limburgers. Kai Willems kon op de powerplay de 3-3 maken. Een dikke minuut later legde Harley Verkroost met een schijnbeweging Brett Magnus in de luren en kon op een breakaway assist van Tom Marx de 4-3 scoren zodat met nog tien minuten te gaan de Eaters weer op voorsprong kwam. Een tripping penalty voor Kai Willems zorgde ervoor dat op de powerplay Justin Evers de gelijkmaker kon scoren met de 4-4. Een rebound op een schot van Jay Huisman leverde een goal op.

Het venijn zat hem in de staart

Wat duw en trek werk leverde vijf penalties op. Cody van Lierop en Kay Gielen konden naar de Sin Bin voor roughing net als hun Haagse tegenspelers Jaidy van Mourik, Jay Huisman en Jay de Ruiter. Nadat de rookwolken waren opgetrokken werd er met 4-op-4 verder gespeeld. Jeffrey Melissant begon aan een mooie solo vanaf de eigen blauwe lijn en met een deke omspeelde hij een Eaters verdediger en de puck eindigde in het Limburgse net. 5-4 voor de Hagenaars. Het was nog wel billen knijpen in de laatste minuut want met een man meer en nog een extra aanvaller aangezien goalie Deniz Mollen naar de kant was gehaald moest HIJS nog wat druk weerstaan maar aan het eind konden de drie punten mee retour naar Den Haag.

#19 Jeffrey Melissant Foto: Robert Bos