Heerenveen, Geleen en Herentals winnaars op zaterdag


Bene League

Op zaterdag vier februari waren er drie wedstrijden in de BeNe League. Heerenveen versloeg Leuven, Geleen won dit keer wel in Mechelen en Zoetermeer dolf het onderspit in de Silverdome tegen Herentals.

LEES OOK: NHL All Stars skills 2023

UNIS FLYERS HEERENVEEN – CHIEFS LEUVEN 6-1

Eigenlijk werd het na de eerste periode al een moeilijke wedstrijd voor Leuven door een achterstand van 3-1. Al snel op de powerplay scoorde Heerenveen captain Trevor Hunt met een afstandsschot vanaf de blauwe lijn waarbij Leuven goalie Keanu Evers het zicht werd ontnomen. Halverwege de eerste periode miste Ezekiel Estrada voor Leuven een penaltyshot na de 1-0 achterstand. Maar Estrada lukte het niet om Flyers goalie Martijn Oosterwijk te passeren. Nog geen dikke minuut later lag de 2-0 in het netje. Justin van Baarsen kon met een soort van deke de puck langs een verdediger slepen en de puck in de verre hoek plaatsen buiten bereik van de goalie. De tegentreffer kwam nadat op snelheid Ezekiel Estrada vanaf links langs de Flyers verdediging flitste en voorgaf waardoor Gregor James van dichtbij de aansluitingstreffer kon maken.

Een mooie individuele actie van Kenny Wellens langs de boarding bracht hem alleen voor de Leuvense goalie en een mooi schot in de verre hoek betekende de 3-1. Wat ook de ruststand werd na de eerste twintig minuten. Een steel in de neutrale zone door Dave van den Bos stelde Dennis Sikma in staat om op de rebound de 4-1 te maken. De 5-1 viel in de derde periode met een powerplay waarbij Henri Ruotsalainen met een breedte pass Jasper Nordemann vond die de puck met een klein tikje in het doel liet verdwijnen. Het slotakkoord was voor de andere Fin van Heerenveen Roope Nikkila die de eindstand van 6-1 op het bord zette.

Flyerslive.tv

Highlights UNIS Flyers – Chiefs Leuven

ZOETERMEER PANTERS – HEYLEN VASTGOED HYC 0-5

Zoetermeer kwam maar met tweeënhalve lijn aan de start tegen de vier volle lijnen van Herentals. Toch lukte het de thuisclub om na twintig minuten met hetzelfde aantal schoten te gaan rusten als de bezoekers uit Herentals. Beide goalies moesten acht keer handelend optreden. Twee snelle goals achter elkaar aan het begin van de tweede periode zorgde ervoor dat de bezoekers konden gaan bouwen aan een grotere score. Lowie Vreys gaf de assist op zijn broer Tijs Vreys en die wist met een one-timer de binnenkant paal te vinden in de verre hoek achter goalie Panters goalie Villehart Kuusamo.

De 2-0 was een pass van Wannes Moons bijna over een meter of veertig naar de vrijstaande Mitch Morgan en die wist Ville Juhani Saloranta te vinden voor de goal en zo’n kans mist de Herentalse Fin zelden. Op de powerplay was het Mitch Morgan die via de rug van de Panters goalie de 3-0 maakte. Ook de 4-0 was van Mitch Morgan. Op de breakaway wist hij met een schijnbeweging de 4-0 binnen te tikken. Morgan was ook betrokken bij de 5-0. Hij gaf de assist op Roope Juhani Niskanen. Mitch Morgan was goed voor vier punten met twee goals en twee assists. HYC goalie Arne Waumans stopte alle 27 schoten van Zoetermeer en Villehart Kuusamo kreeg 45 schoten voor zijn kiezen.

#67 Mich Morgan foto: Kurt Tops

MECHELEN GOLDEN SHARKS – SNACKPOINT EATERS LIMBURG 1-4

Op bezoek bij Mechelen begon het dit keer beter voor Geleen dan in oktober 2022 toen er na zestig minuten 9-1 op het scorebord stond. Nick Guiney opende de score voor de Nederlandse Limburgers. Hij verscheen alleen voor Mechelen goalie Mike Gyesbrechts en wist de puck toch in het doel te krijgen. Lang was er geen vreugde voor de Eaters want nog geen twee minuten later was de stand alweer 1-1. Een battle aan de boarding leverde puckbezit op voor de Belgen via Vadim Gyesbreghs die gaf de puck aan Sandro Bosmans en Verners Egle had een rebound nodig van Eaters goalie Deniz Mollen om te kunnen scoren. In de slotminuut was het Tom Marx die op de powerplay kon profiteren en van dichtbij Geleen weer aan de leiding schoot.

In de tweede periode hielden beide goalies hun doel maagdelijk schoon. En het verschil voor Geleen werd gemaakt in de derde periode. Wederom Tom Marx en wederom op de powerplay. Lars van Sloun schoot op doel en met zijn stick veranderde Marx de baan van het schot zodat Sharks goalie Gyesbrechts kansloos was. De mooiste goal van de avond kwam op naam van Mitch Koumans. Vanaf de middenlijn kwam hij in puckbezit en op snelheid kon hij vanaf de linkerkant met een tegendraads schot via de paal de 4-1 maken.

#11 Tom Marx Foto: Robert Bos

 

Previous NHL All Stars skills 2023
Next Geleen zes punten weekend, verlies Heerenveen in strijd om plek twee