Sprong wint met Seattle, 500 punten Auston Matthews

Dag 82 van de NHL bracht ons elf wedstrijden waarbij Daniel Sprong een assist had met Seattle die de Oilers over de knie legde na een 2-0 achterstand. De Kraken scoorde vijf unanswered goals. Een hattrick voor Matthew Tkachuk, zijn eerste in het shirt van Florida en Tage Thompson scoorde zijn derde hattrick van het seizoen.

Chicago Blackhawks – Tampa Bay Lightning 1-4

Brandon Hagel scoorde een goal en had een assist voor Tampa. Patrick Kane ging geblesseerd het ijs af voor de Blackhawks.

Edmonton Oilers – Seattle Kraken 2-5

Weer verspelen de Oilers een 2-0 voorsprong. Inmiddels de derde keer in vijf wedstrijden. Een wedstrijd op de automatische piloot uitspelen gaat niet in de NHL. Vijf unanswered goals van Seattle. Daniel Sprong had een assist op de powerplay goal bij de aansluitingstreffer. Sprong had dik elf minuten ijstijd met drie schoten, een hit en twee geblokte schoten. En dus de eerde genoemde assist.

Florida Panthers – Arizona Coyotes 5-3

De tiende nederlaag on the road op een rij voor Arizona. Een hattrick voor Matthew Tkachuk en twee goals van Eric Staal.

Los Angeles Kings – Dallas Stars 3-2

Kings goalie Pheonix Copley maakte 28 saves. De game winning goal kwam van Adrian Kempe in minuut 50.

New York Rangers – Carolina Hurricanes 5-3

De eerste reguliere nederlaag in achttien wedstrijden voor de Hurricanes. De winning streak van elf op een rij winnen is gestopt. Drie unanswered goals van de Rangers in de derde periode maakte het verschil. K’Andre Miller had een goal en assist voor de Rangers.

Nashville Predators – Montreal Canadiens 6-3

De zesde nederlaag op een rij voor de Canadiens. Een goal en assist voor Mattias Ekholm en Roman Josi van Nashville.

Ottawa Senators – Columbus Blue Jackets 4-0

Een shutout voor Senators goalie Anton Forsberg. Hij stopte alle 22 pucks die op hem afkwamen. Tim Stutzle scoorde een goal en gaf een assist.

Toronto Maple Leafs – St. Louis Blues 5-6 SO

De Blues stonden iedere keer voor tot minuut 47 toen scoorde Michael Bunting de 5-5 maar met de shootouts zorgde Brayden Schenn voor de game winning shootout. Auston Matthews scoorde met een goal zijn vijfhonderdste punt.

Vancouver Canucks – New York Islanders 2-6

Jean-Gabriel Pageua scoorde twee goals voor de Islanders.

Washington Capitals – Buffalo Sabres 4-5 OT

Twee goals voor Alexander Ovechkin, maar voor de Sabres scoorde Tage Thompson een hattrick met de game winner in overtime.

Winnipeg Jets – Calgary Flames 3-2

Jets goalie Connor Hellebuyck pakte 33 schoten van Calgary. Sam Gagner scoorde de game winner in de derde periode in minuut 54.