Devils evenaren franchise record met dertien overwinningen op een rij, 1000 punten Bergeron

Dag 43 van de NHL bracht ons tien wedstrijden waarbij de New Jersey Devils hun franchise record evenaren met dertien overwinningen op een rij. Patrice Bergeron 1000 punten met de Bruins. En de vijfde nederlaag op een rij voor Toronto.

Dallas Stars – Colorado Avalanche 2-3 SO

Dallas maakte gelijk in de derde periode via Jason Robertson een halve minuut voor tijd. Mikko Rantanen scoorde de enige shootout.

Nashville Predators – Arizona Coyotes 4-3 SO

Zeven rondes duurde de shootouts. Cody Glass was de gelukkige met de game winning shootout voor de Preds.

New Jersey Devils – Edmonton Oilers 5-2

De dertiende overwinning op een rij een evenaring van het franchise record. Devils goalie Vitek Vanacek was een dwarsligger voor Edmonton met 28 saves.

Philadelphia Flyers – Calgary Flames 2-5

De Flames bezorgde de flyers hun zevende nederlaag op een rij. Blake Coleman pakte drie punten voor Calgary (1G, 2A)

San Jose Sharks – Ottawa Senators 5-1

De Finse goalie Kaapo Kahkonen van de Sharks maakte 37 saves. Vijf verschillende scoorders voor San Jose. Luke Kunin gaf drie assists.

St. Louis Blues – Anaheim Ducks 3-1

Ook voor de Blues was het alweer de zevende overwinning op een rij. Twee goals van Noel Acciari.

Tampa Bay Lightning – Boston Bruins 3-5

Duizend punten voor Patrice Bergeron van de Bruins. (409G, 591A), en de veertiende overwinning in vijftien wedstrijden.

Toronto Maple Leafs – New York Islanders  2-3 OT

Het lukte Toronto weer niet om een wedstrijd over de streep te trekken. In minuut 58 scoorde Josh Bailey de gelijknaker voor de Islanders en Anthony Beauvillier scoorde in overtime.

Vancouver Canucks – Vegas Golden Knights 4-5

4-2 na 46 minuten en drie unanswered goals deden de Canucks de das om. De game winning goal kwam van Alex Pietrangelo.

Winnipeg Jets – Carolina Hurricanes 4-3 OT

In minuut 55 is het 3-0 voor de Jets. De goalie gaat eraf van de Hurricanes en drie goals binnen vier minuten betekende een overtime. Andrei Svechnikov maakte zijn dertiende goal van het seizoen voor Carolina. Het extra punt bleef echter in Canada aangezien Josh Morrissey de game winner scoorde in overtime.