Daniel Sprong scratch, franchise record voor Boston


Dag 35 van de NHL bracht ons zes wedstrijden waarbij Daniel Sprong weer scratch was na een aantal wedstrijden voor Seattle op een rij.

Zonder Daniel Sprong behaalde de Kraken een punt na overtime verlies tegen de Jets. Boston blijft leider in de NHL na een 5-2 winst op Vancouver.

LEES OOK: Den Haag, Herentals doen goede zaken, 32 goals bij drie wedstrijden

Boston Bruins – Vancouver Canucks 5-2

De home winning streak van de Bruins is inmiddels negen wedstrijden. Ook Vancouver werd aan de zegekar gebonden. Connor Clifton was de enig bij de Bruins met twee punten (1G, 1A). Het was een franchise record voor Boston om negen thuiswedstrijden na de start van de competitie op rij te winnen.

Minnesota Wild – San Jose Sharks 2-3 SO

Na 43 minuten stond het 2-0 voor Minnesota. San Jose kwam terig tot 2-2 door goals van Steven Lorentz en Nico Sturm. Alexander Barabanov scoorde de winning shootout.

New York Rangers – Arizona Coyotes 4-1

Een goal en een assist voor Adam Fox van de Rangers. Van de laatste zes wedstrijden is dit de tweede overwinning van de New York Rangers.

Philadelphia Flyers – Dallas Stars 1-5

Dallas Joe Pavelski en Esa Lindell waren goed voor zes punten samen. Ieder had een goal en twee assists.

Seattle Kraken – Winnipeg Jets 2-3 OT

Ook zonder Daniel Sprong wist Seattle een punt binnen te halen tegen de Jets. Blake Wheeler scoorde met nog zes seconden te gaan een powerplay goal voor Winnipeg. Het was driehonderdste NHL-goal. In overtime was het Mark Scheifele die de game winner binnen schoot.

Tampa Bay Lightning – Washington Capitals 6-3

Washington goalie Darcy Kuemper kon na zeventien minuten al gaan zitten. Toen lagen er al vier goals in het net van de club uit de hoofdstad. Mikhail Sergachev was bij alle vier de goals betrokken via twee goals en twee assists.
Cole Koepke scoorde zijn eerste NHL-goal voor de Lightning.

 

Previous Den Haag, Herentals doen goede zaken, 32 goals bij drie wedstrijden
Next Shutout Carolina, elf goals bij Calgary - Los Angeles