Den Haag, Herentals doen goede zaken, 32 goals bij drie wedstrijden


Bene League

De zondag in de BeNe League gaf ons drie wedstrijden die ook meetelde in de strijd om de Beker van Nederland en die van Belgie. Liege pakte weer een shutout door met 6-0 Mechelen te verslaan. Den Haag deed uitstekende zaken door te winnen in Geleen. Zij hebben nu het thuisvoordeel in de Beker van Nederland veilig gesteld. En Herentals heeft nog kans op de eerste plaats als Liege verliest van Leuven met meer dan twee goals verschil in de strijd om de Beker van Belgie.

LEES OOK: Vegas verliest van St. Louis, Boston nu koploper in NHL

MECHELEN GOLDEN SHARKS – LIEGE BULLDOGS IHC 0-6

Na de overwinning in de shootouts voor Mechelen op zaterdagavond in Leuven wachtte de volgende Belgische tegenstander Liège. Al in de eerste periode leek het een mission impossible te worden voor de Mechelaren. Binnen tien minuten stond er al 0-3 op het scorebord. Eén time out werd genomen door de Sharks. De goals kwamen van Milan Jurik, Julien de Vriendt en Bryan Henry. In de tweede periode was het wederom Bryan Henry en Olaf-jan Schoningh die de stand brachten naar 5-0. Toen werd er vanaf de Mechelse bank ingegrepen en goalie Mike Gysbrechts mocht gaan zitten. Wouter Peeters nam zijn plaats in. Er werd nog een keer gescoord door de Walen in de derde periode. Bryan Kolodziejczyk scoorde zijn elfde goal van het seizoen. Liege goalie Troy Passingham pakte zijn tweede shutout van het weekend.

Bryan Kolodziejczyk
#77 Bryan Kolodziejczyk Foto: Didier Gavage

SNACKPOINT EATERS LIMBURG – ULTIMAIR HIJS HOKIJ 4-7

Den Haag heeft de laatste weken de swung weer te pakken. Er werd gewonnen op bezoek in Geleen. Al binnen twee minuten lag de eerste goal in het Limburgse net. Donovan de Zwart sloeg van dichtbij toe. Nog geen twee minuten later werd de gelijkmaker gescoord. In de neutrale zone shorthanded werd de puck afgepakt en met een mooie 2-op-1 wist Cody van Lierop Nick Guiney te bereiken en die tekende voor de gelijkmaker. Tien minuten later had Den Haag al  de voorsprong uitgebouwd naar 1-4. Alan van Bentem, Bjorn Willemse 5-on-3 en Jeffrey Melissant 5-on-4 zorgde binnen het kwartier voor de ruime voorsprong.

Geleen goalie Deniz Mollen werd gewisseld voor Stef Verhulst. Binnen een minuut na de veranderingen en een time-out door coach Jeffrey van Iersel scoorde Nick Verschuren de 2-4. Een straf voor Mike van Oeveren gaf Geleen een powerplay. Toch scoorde Den Haag de 5-2. Shorthanded zorgde een uitbraak van Alan van Bentem ervoor dat Jay de Ruiter de 2-5 kon scoren. Jay de Ruiter deed dat ook binnen twee minuten in de tweede periode door de 2-6 te scoren. Het werd nog even spannend in minuut 52 toen Geleen binnen 34 seconden twee keer scoorden. Mitch Koumans en Nick Verschuren met zijn tweede van de avond brachten de stand naar 4-6. Toch was het laatste woord voor de Hagenezen. Ritchie van Hulten scoorde de 7-4 tegen zijn oude club.

#91 Jay de Ruiter Foto Hason Fotografie

HEYLEN VASTGOED HYC – CHIEFS LEUVEN 10-5

Prijsschieten werd het op het Netepark op een donkere zondagavond. Na de eerste twintig minuten was het pas 3-1 in het voordeel van HYC. Toch pakte Leuven de voorsprong. Captain Dries Blockx zette de mannen uit de universiteitsstad op een 0-1 voorsprong. Mitch Morgan en de Finnen Roope Juhani Niskanen en Ville Juhani Saloranta bogen de achterstand om naar een 3-1 voorsprong. Binnen drie minuten brachten de bezoekers in de tweede periode de gelijkmaker op het bord, Alec James en Basim Laeremans zorgden voor de 3-3. Halverwege de wedstrijd pakten de Chiefs weer de voorsprong. Rino Dhondt schoot de 3-4 achter HYC-goalie Kevin van Looveren. Lang kon er niet van genoten worden want achttien seconden later lag de 4-4 in het Leuvense net achter Keanu Evers. Toby Gentry zorgde voor de HYC-gelijkmaker.

De tweede van de avond voor Ville Juhani Saloranta en een penalty shot van Mitch Morgan zorgde voor een 6-4 tussenstand na veertig minuten. In de derde periode was er de aansluitingstreffer van Basim Laermans die ook zijn tweede goal van de avond maakte. Mitch Morgan maakte zijn hattrick vol door de 7-5 te maken. Tien minuten voor tijd Jacques de Ceuster, shorthanded Ben Coolen en op de powerplay Wannes Moons maakte de tien treffers vol.

#67 Mitch Morgan Foto: Kurt Tops
Previous Vegas verliest van St. Louis, Boston nu koploper in NHL
Next Daniel Sprong scratch, franchise record voor Boston