Liège shutout Herentals, shootouts nodig in Leuven


Bene League

Drie wedstrijden in de BeNe League waarbij Liège Herentals versloeg. Heerenveen won in Zoetermeer en de burenruzie Leuven Mechelen eindigde na shootouts in winst voor de bezoekers uit Mechelen.

LEES OOK: Sterke powerplay zorgt mede voor ruime winst Den Haag

LIEGE BULLDOGS IHC – HEYLEN VASTGOED HYC 3-0

Al binnen anderhalve minuut was de brilstand van het scorebord verdwenen. Olaf-jan Schoningh wist al snel HYC goalie Arne Waumans te passeren. Beide teams kregen in de eerste periode nog kansen op de powerplay maar konden met een man meer niet tot scoren komen. In de tweede periode was het de Waalse captain Jordan Paulus die de thuisclub op 2-0 schoot. De laatste vier minuten van deze periode was het weer het voordeel voor de HYC mannen met een man meer op het ijs. Maar Bulldogs goalie Troy Passingham bleek niet te passeren. En dat hield hij vol tot zestig minuten ijshockey. Hij pakte een shutout. Het slotakkoord was voor Bryan Kolodziejczyk die de eindstand bepaalde op 3-0.

#31 Troy Passingham foto : Bulldogs de Liège

ZOETERMEER PANTERS – UNIS FLYERS HEERENVEEN 1-4

Na de zware wedstrijd van vrijdag tegen Den Haag moesten de Panters nu aantreden tegen weer een sterke tegenstanders, ditmaal Unis Flyers uit Heerenveen de nummer twee van de BeNe League. De eerste periode waren de Friezen een stuk sterker en waren de Panters veel in het verdedigingsvak aanwezig met af en toe een uitbraak. Maar door goed keeperswerk van Panters goalie Cas Neuman werd de schade beperkt tot een doelpunt. Die werd gescoord in de vijfde minuut op de powerplay door Roope Nikkila. De tweede periode eigen hetzelfde beeld met iets meer aanvallen van Zoetermeer. Na bijna vijf minuten was het weer een powerplay goal ditmaal van Jasper Nordemann die van dichtbij scoorde.

In minuut eenendertig was het Lennart Vosmer die via een assist van Roope Nikkila de 0-3 scoorde. In minuut zevenendertig was het dan eindelijk raak voor Zoetermeer. Atilla Burke zette de 1-3 op het bord via een assist van Michael van Rijswijk. Hier bleef het bij in de tweede periode. De derde periode daar probeerde Zoetermeer wel op zoek te gaan naar de aansluitstreffer maar twee minuten voor tijd was het via een uitbraak over links oud Zoetermeerder Mike Collard die de 1-4 scoorde en daarmee de eindstand op het bord zette.

#19 Roope Nikkila Foto: Robert Bos

CHIEFS LEUVEN – MECHELEN GOLDEN SHARKS 3-4 SO

Een heerlijke wedstrijd ontspon zich op de Leuvense IJsbaan. In de eerste periode waarbij de thuisclub de meeste kansen kreeg stond het na twintig minuten 0-1 op het bord. Sandro Bosmans was er als de kippen bij om na een shot van Verners Egle de rebound binnen te schuiven. In de tweede periode draaide de thuisclub het om. Warre Vanmontfort zorgde met een intikker voor de 1-1. Een van richting veranderd schot van Alec James door Gregor James betekende de voorsprong voor de club uit de universiteitsstap 2-1. De 2-2 vier minuten voor het einde van de tweede periode was wat controversieel. Was de puck de lijn in het geheel gepasseerd? Het leek er wel op.

puck over de lijn? Foto: Face-Off

In minuut 45 maakte Magnus Jakobsons de 3-2 na een 360 graden pirouette waarmee hij Mechelen goalie Wouter Peeters verraste. Een paar minuten later lag de 3-3 in het Leuvense net. Wederom was het Verners Egle. Daarna kregen de Golden Sharks nog twee volle minuten een 5-on-3 maar Leuven goalie Keanu Evers en de penalty kill van de Chiefs hielden goed stand. De wedstrijd ging naar overtime. Daarin werd door beide teams vijf keer op de goal geschoten maar beide goalies hielden hun netje droog. Het ging dus wie het beste op de penalty shoots was. Dat bleek Mechelen te zijn die het extra punt pakte.

Previous Sprong verliest met Seattle van Minnesota met shutout Fleury
Next Vegas verliest van St. Louis, Boston nu koploper in NHL