Daniel Sprong geeft twee assists, Seattle shutout Minnesota

Dag 25 van de NHL bracht ons dertien wedstrijden waarbij Daniel Sprong tot twee assists kwam bij de gewonnen wedstrijd tegen Minnesota. Boston en Vegas blijven winnen en dertien goals bij Vancouver tegen Anaheim.

Arizona Coyotes – Dallas Stars 2-7

Dallas pakte een 6-0 voorsprong waarbij Jason Robertson twee goals maakte.

Calgary Flames – Nashville Predators 1-4

De derde nederlaag op een rij voor de Flames. Filip Forsberg had een goal en een assist voor de mannen uit Nashville.

Chicago Blackhawks – Los Angeles Kings 2-1 OT

Chicago goalie Arvid Soderstrom maakte 32 saves voor de Blackhawks en pakte zijn eerste NHL-overwinning. Jonathan Toews scoorde in overtime de game winning goal voor de thuisclub.

Detroit Red Wings – Washington Capitals 3-1

Alexander Ovechkin scoort en evenaart Gordie Howe en staan nu gedeeld tweede met beide 786 NHL-goals. Andrew Copp scoorde de game winner voor de Red Wings.

Edmonton Oilers – New Jersey Devils 3-4

Na veertig minuten stond het 3-1 en hadden Connor McDavid en Leon Draisaitl een goal gescoord. In de derde periode ging het mis. Drie unanswered goals waarvan twee binnen zeven seconden deden de Oilers de das om. Miles Wood was goed voor twee goals voor de Devils.

Minnesota Wild – Seattle Kraken 0-4

Een shutout voor Seattle goalie Martin Jones die 22 schoten stopte. Daniel Sprong had twee assists. Bij de 1-0 en 3-0. Hij had 11.35 minuten ijstijd waarbij hij drie schoten op doel had. 100% Face-off score en een hit. Daniel heeft inmiddels al vijf wedstrijden achter elkaar gespeeld.

New York Rangers – Boston Bruins 2-5

Na 43 minuten was de stand 2-2. Drie unanswered goals van de Bruins zorgde alweer voor de zevende overwinning op een rij. Taylor Hall was voorde Bruins goed voor twee assists.

Ottawa Senators – Vegas Golden Knights 4-5

Vegas pakte hun zesde overwinning op een rij. Twee goals van Tim Stützle waren niet voldoende voor de Senators. Golden Knight goalie Logan Thompson stopte 42 schoten.

San Jose Sharks – Florida Panthers 3-4 SO

Een 2-0 voorsprong voor Florida werd teniet gedaan door San Jose. Matt Benning zette de Sharks op een 3-2 voorsprong maar een minuut voor tijd was het Carter Verhaeghe die de 3-3 produceerde. Alleen Sam Reinhart wist een shootout te scoren zodat Florida het extra punt meenam naar de Sunshine state.

St. Louis Blues – New York Islanders 2-5

St. Louis verliest voor de zesde keer op een rij en tegenstander de Islanders pakken hun vijfde overwinning op een rij. New York goalie Ilja Sorokin maakte 32 saves. En de Blues raken een beetje gefrustreerd.

Tampa Bay Lightning – Carolina Hurricanes 3-4 SO

Maar liefst 55 schoten loste de Hurricanes op het doel van Lightning goalie Andrei Vasilevskiy. Hij stopte er 52. Tijdens de shootouts was het Sebastian Aho met de game winning shootout.

Vancouver Canucks – Anaheim Ducks 8-5

Prijsschieten in Vancouver. Maar liefst dertien goals vielen er. Vijf punten voor Elias Pettersson (1G, 4A) en Andrei Kuzmenko scoorde een hattrick. Het was de achtste nederlaag voor Anaheim in elf wedstrijden.

Winnipeg Jets – Montreal Canadiens 3-2 OT

Montreal pakte twee keer de voorsprong maar in overtime was het Kyle Connor die het extra punt veilig stelde voor Winnipeg.