Den Haag verslaat Geleen, Heerenveen wint ruim van Zoetermeer

Bene League

Twee wedstrijden in de BeNe League die ook belangrijk waren voor de stand in de beker van Nederland. Den Haag kwam drie keer van een achterstand terug tegen Geleen en Heerenveen had geen moeite met Zoetermeer.

ULTIMAIR HIJS HOKIJ – SNACKPOINT EATERS LIMBURG 5-4

In de Haagse Uithof de wedstrijd tussen Den Haag en Geleen. Gelijk van het begin wisten de Hagenezen in een hoog tempo de gasten uit Geleen onder druk te zetten. Maar na vierenhalve minuut wist via een uitbraak Nick Verschuren de 0-1 op het bord te zetten. Hijs ging op dezelfde voet verder op jacht naar de gelijkmaker en na tien minuten was het good old Alan van Bentem na een assist van Chad Niddery die de 1-1 scoorde. Nog geen anderhalve minuut later was het Geleen dat weer op voorsprong kwam. Nick Guiney scoorde uit een assist van Mitch Koumans de 1-2. En dat was ook de eindstand na twintig enerverende minuten hockey.

In de tweede periode maakte na bijna drie minuten Justin Evers de verdiende 2-2. Maar in de slotfase van de tweede periode was het Kay Gielen die de Haagse goalie Brett Magnus verschalkte en zo konden de Eaters met een 2-3 voorsprong gaan rusten. De derde periode was zes minuten bezig toen Donovan de Zwart van dichtbij de 3-3 scoorde. Zeven minuten voor tijd was daar de eerste voorsprong voor Den Haag. Chad Niddery haalde verwoestend uit en de puck verdween in de linkerbovenhoek. De laatste twee minuten waren om in te lijsten. Beide ploegen gingen vol voor de winst. Anderhalve minuut voor tijd was het man of the match Chad Niddery die van dichtbij zijn tweede van de avond scoorde. Een minuut voor tijd kreeg Ernesto Klem een straf voor hooking en werd de Geleense goalie Deniz Mollen er afgehaald voor een 6-on-4. Nog geen tien seconde later lag de puck in de Haagse goal via Lars van Sloun 5-4. Daarna probeerde de Eaters het nog wel maar helaas was er voor de Limburgers nog te weinig tijd.
#21 Chad Niddery Foto: Robert Bos

UNIS FLYERS HEERENVEEN – ZOETERMEER PANTERS 9-1

Met maar tweeënhalf lijnen toog Zoetermeer naar Friesland om aan te treden tegen Heerenveen. Dat werd ook duidelijk in de eindstand. Heerenveen stond na twintig minuten hockey al met 4-0 voor. De 1-0 kwam op naam van Henri Ruotsalainen die met een deke Zoetermeer goalie Joram van de Velde passeerde. Een afstandsschot van Jasper Nordemann betekende de 2-0. Justin van Baarsen gleed bijna met de puck en al het doel in maar de goal telde. En de 4-0 werd gescoord door Lennart Vosmer met een geplaatst schot in de bovenhoek. Veertien seconden voor tijd raakte de goalie van Zoetermeer Joram van de Velde geblesseerd en werd vervangen door Jonathan van Osta.

Halverwege de wedstrijd scoorde de Panters naar wat later bleek de eretreffer door Jelle Kronenburg. Op de powerplay was het Trevor Hunt die de 5-1 aantekende. In de laatste periode werd de stand uitgebouwd naar 7-1 door goals van wederom Henri Ruotsalainen en Jasper Nordemann die beide hun tweede van de avond maakte. Oud Panters speler Mike Collard frommelde van dichtbij de 8-1 binnen en Henri Ruotsalainen maakte zijn hattrick compleet door de 9-1 wederom op de powerplay in de korte hoek hoog binnen te schieten.