Colorado en Carolina pakken voorsprong, Edmonton maakt gelijk


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dag zestien en een wedstrijd van dag zeventien in de NHL play-offs bracht ons drie wedstrijden waaronder Edmonton dat onder aanvoering van het ‘Dynamic Duo’ toesloeg op bezoek in Calgary. Carolina wat een shutout pakt in het befaamde MSG van de Rangers en Colorado wat zich op een 2-1 voorsprong zette door St. Louis te verslaan. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Tampa Bay pakt 2-0 voorsprong, St. Louis trekt stand gelijk

Calgary Flames – Edmonton Oilers 3-5 (stand in de series 1-1)

De special teams deden het dit keer wel goed in vergelijking met wedstrijd een van de Oilers. Maar een powerplay goal werd er geïncasseerd en zelf scoorde de Oilers een powerplay goal en een shorthanded goal. De shorthanded goal kwam van Zach Hyman en de powerplay goal van Evan Bouchard. Leon Draisaitl had drie punten (1G, 2A) en Connor McDavid twee (1G, 2A). Ook werd er nog een goal afgekeurd gescoord door Draisaitl maar die werd afgekeurd voor goalie interference door McDavid.

New York Rangers – Carolina Hurricanes 0-2 (stand in de series 0-2)

Antti Raanta pakte zijn eerste shutout in de play-offs door alle 21 schoten van de Rangers te stoppen. New York goalie Igor Shesterkin deed het niet slechter door eveneens 21 schoten te stoppen alleen een keer was hij kansloos op een shorthanded breakaway door Brendan Smith. Sebastian Aho scoorde de empty netter.

Colorado Avalanche – St. Louis Blues 5-2 (stand in de series 2-1)

Na zes minuten was er al een controversiële hit door repeat offender Nazem Kadri op Blues goalie Jordan Binnington. Die moest de wedstrijd verlaten en werd vervangen door Ville Husso. Oordeel zelf.


Toen was de stand nog 1-0 in het voordeel van de Blues. Artturi Lehkonen scoorde twee goals voor Colorado. En Nazem Kadri had een goal en een assist. En om de hit in perspectief te zetten een half jaar geleden was er al wat controversie tussen beide spelers.

 

Previous Tampa Bay pakt 2-0 voorsprong, St. Louis trekt stand gelijk
Next Twee shutout's Finland, Zwitserland verslaat Canada