HYC dwingt derde wedstrijd af. Leuven, Mechelen finale Coupe


Drie wedstrijden werden er gespeeld op zondag 20 maart. Een in de play-offs van de Bene League en twee voor de Coupe der lage landen. Game twee tussen HYC en de Bulldogs. Geleen tegen Leuven en Mechelen tegen Zoetermeer.

LEES OOK: Tilburg Trappers weet ook in Höchstadt te winnen.

Heylen Vastgoed HYC – Liège Bulldogs Ice Hockey Club 4-3

Binnen drie minuten pakte HYC de leiding in de wedstrijd. Op een powerplay nadat Bryan Henry was bestraft voor tripping. Stond Nick Verschuren klaar om de 1-0 te scoren na een prachtige assist van Ryan Shaw. Toch zorgde Liège voor de 1-1 pauzestand na de eerste periode. Eveneens met een man meer omdat Emiel Goris naar de Sin Bin moest voor een boarding call. Wist Alexandre Bremer captain Jordan Paulus te vinden. En die deed een pirouette en verraste HYC goalie Arne Waumans.

Pas aan het eind van de tweede periode werd er weer gescoord. Wederom was het Nick Verschuren die de trekker overhaalde. Bulldogs goalie Troy Passingham gaf een rebound weg die uiteindelijk door Nick Verschuren werd binnen geschoffeld. En wederom deed Liège gelijkmaken. Negen seconden voor het einde van de tweede periode wonnen de Bulldogs een face-off en met een one timer sloeg Tomas Trnka toe.

Komt er een derde wedstrijd?

Ook in de derde periode het repeterende verhaal. HYC pakte de 3-2 voorsprong. Emiel Goris schoot wederom op de powerplay op de Bulldogs goal. Troy Passingham kon de puck niet klemmen en met een poke check wist Goris de 3-2 te scoren. En u raadt het al ook op de powerplay was het Alexandre Bremer die HYC goalie Arne Waumans hoog in het net wist te verslaan. En zo de 3-3 op het scorebord zette. Drie minuten voor het einde met gelijke sterkte pakte Herentals de winst. Nick Verschuren leek zijn hattrick te maken maar Troy Passingham wist dat te voorkomen, maar uit de rebound was het Arne Vervoort die de game winning goal wist te scoren. Dinsdag 22 maart game drie in Liège.

#8 Nick Verschuren Foto: Robert Bos

Na de wedstrijd spraken wij met Nick Verschuren en Emiel Goris.

Snackpoint Eaters Geleen – Chiefs Leuven 3-2 OT 0-1

De tweede wedstrijd werd gewonnen door Geleen doordat Joey Geurts vijf minuten voor tijd de 3-2 binnen schoot. Aangezien beide teams waren overeengekomen dat een derde wedstrijd er niet inzat in verband met de vele blessures werd er gekozen om meteen een overtime van twintig minuten te spelen.

Die duurde niet lang want na een dikke vier minuten was het Juuso Miettunen die de game winning goal maakte en zo Leuven naar de finale van de Coupe der Lage Landen schoot.

Mechelen Golden Sharks – Zoetermeer Panters 6-2

Eigenlijk leek de wedstrijd al klaar na de eerste twintig minuten. Toen was de stand 3-0 door goals van Eneas Palmaerts, Marek Ziarny en Samuel Blanchet. De volgende twee goals waren ook van Samuel Blanchet die zo zijn hattrick voltooide en de stand naar 5-0 bracht.

#61 Samuel Blanchet Foto: Kurt Tops

Marko van Leeuwen en Chris Toonen scoorde de goals voor Zoetermeer. En het slotakkoord was voor de Fin Kim Miettinen die de eindstand op 6-2 bepaalde en zo met Mechelen de finale gaat spelen om de Coupe der Lage Landen.

 

Previous Tilburg Trappers weet ook in Höchstadt te winnen.
Next Washington met Daniel Sprong onderuit tegen Dallas