Tilburg Trappers weet ook in Höchstadt te winnen.

Tilburg Trappers

Na de eenvoudig gewonnen eerste play-off wedstrijd van afgelopen vrijdag, stond vandaag de tweede in de serie op de planning voor Tilburg Trappers. In Höchstadt tegen de lokale Alligators werd gestreden om de ‘gelijkmaker’ of 2-0 voorsprong in wedstrijden. Een hard bevochten wedstrijd was het zeker. Na 60 minuten ging de tweede wedstrijd naar Tilburg Trappers. Het werd 2-4.

BUZZER BEATER

Direct vanaf de puckdrop ging Höchstadt direct op zoek naar de openingstreffer. Waar zij vrijdag in de openingsfase veel te lang aftastte, klapten ze er zondag in eigen huis behoorlijk op. Daardoor gingen er regelmatig aan beide kanten, spelers richting de strafbank. Een echte wedstrijd werd het pas in de slotfase van de eerste periode. Nadat er gedurende de eerste periode acht keer een straf werd uitgedeeld, was het Trappers die met het eerste doelpunt van de wedstrijd de scoorde wist te openen. Raymond Van Der Schuit bracht met een heerlijke gecontroleerde ‘Rückhand’ zijn team op een voorsprong. In de absolute slotfase, met nog één seconde op de hok werd een zeer slordige defensieve fout keihard afgestraft. Waar meerdere spelers niet oplette, kwam Jannik Hem voor de goal die compleet vrij stond die na een zeer zuivere assist de puck genadeloos binnenschoot.

Raymond van der Schuit. Foto: Arie Leeuwesteijn.

SUPER SCREENING

De tweede periode is normaal gezien niet Trappers sterkste periode. Echter was dat zondag alleen in doelpunten terug te zien. Waar Trappers met ontzettend veel output kwam, trakteerden zij zichzelf niet op doelpunten. Daarentegen moest Trappers wél een doelpunt slikken. Dimitri Litesov stond wederom alleen voor de goal van Ruud Leeuwesteijn en had alle tijd om de puck binnen te schieten. In de laatste minuut van het middenstuk deed Max Hermens wat terug. Hoewel spelers die assists geven belangrijk kunnen zijn, waren Brett Bulmer en Raymond van der Schuit als ‘Screen’ veel belangrijker. Goalie Benjamin Dirksen kon niets zien, waardoor Hermens met een zeer nauwkeurige schot in de rechter hoek binnen kon schieten. Er werd wederom met een gelijke stand gepauzeerd. Het stond 2-2.

Max Hermens. Foto: Dirk Unverferth

BULMERS BABY CELEBRATION

Ook in de derde periode schoot de scoorlustige Trappers lijn er op los. In de 45e minuut knalde Max Hermens nadat Ties Van Soest op de goalie schoot, de rebound binnen. Höchstadt ging zo nu en dan op zoek naar de gelijkmaker, maar het bleef vooral bij zoeken. Richting de slotfase was het af en toe billenknijpen maar Trappers wist zich goed staande te houden. Een straf voor de Alligators in de slotfase zorgde ervoor dat een slotoffensief uitbleef. In de allerlaatste twee minuten van de wedstrijd werd goalie Dirksen naar de kant gehaald. Dat leverde voor de thuisploeg wel wat meer ‘output’ op. Echter zorgde de net vader geworden Bulmer ervoor dat de winst werd verzekerd. In de allerlaatste minuut wist Trappers de puck te onderscheppen en daardoor kon Bulmer de puck in de compleet lege goal schieten. Het doelpunt werd dan ook gevierd met een ‘Baby Celebration’ zoals Bebeto dat ook op het WK voetbal in 1994 deed. Kort daarna eindigde de wedstrijd met een eindstand van 2-4.

#92 Brett Bulmer Foto: Arie Leeuwesteijn

Dinsdag

Aanstaande dinsdag kan Tilburg Trappers het ticket voor de kwartfinale behalen. Als Trappers ook dinsdag Höchstadt Alligators weet op te rollen, zullen ze de serie van de eerste ronde met 3-0 afronden. Dat zou dan nog één of twee zware wedstrijden schelen, en vooral één lange busreis die de Trappersspelers misschien nog veel zal moeten ondergaan.