Ovechkin goal 767, Sprong mist shootout maar wint wel


NHL FAce

Dag 148 van de NHL bracht ons elf wedstrijden waaronder Washington waar Daniel Sprong weer eens mee mocht doen. En Alexander Ovechkin goal 767 scoorde en daarmee Jaromir Jagr passeerde en nu alleen op plek drie staat in de all time scoring lijst.

Connor McDavid van de Edmonton Oilers zijn tweehonderdste multi point game speelde en Chris Kreider scoorde dit seizoen zijn twintigste powerplay goal voor de Rangers. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Liège naar halve finale, Zoetermeer gaat voor Coupe Lage Landen

Toronto Maple Leafs – Dallas Stars 4-0

Met een debutant tussen de palen namen de Leafs wel een risico. Maar goalie Erik Kallgren pakte ‘gewoon’ alle 35 schoten van de Stars.


Montreal Canadiens – Arizona Coyotes 3-6

De Coyotes herhaalde gewoon de stunt van gisteren. 33% van de geschoten pucks eindigde in het doel van de Canadiens. Zes goals op negentien schoten. En daarmee pakten ze hun zesde overwinning in zeven wedstrijden.

New York Rangers – Anaheim Ducks 4-3 OT

De vijfde nederlaag op een rij voor de Ducks. Drie assists voor Rangers Artemi Panarin en de game winner in overtime kwam van Adam Fox.

Washington Capitals – New York Islanders 4-3 SO

Daniel Sprong mocht na een aantal healthy scratches weer eens meedoen. Hij kreeg dik dertien minuten ijstijd waarin hij tot twee schoten op het doel van de Islanders kwam. Tijdens de shootouts mocht hij in de vierde ronde een shootout nemen die werd gestopt door goalie Semyon Varlamov van de Islanders. Ook Alexander Ovechkin mistte zijn shootout. Pas in de achtste ronde werd het verschil gemaakt. Anthony Mantha scoorde voor de Caps en Anders Lee zag zijn shootout gestopt worden door Vitek Vanecek.

Chicago Blackhawks – Boston Bruins 1-2 OT

Duizend wedstrijden voor Nick Foligno in het Bruins shirt.


46 reddingen door Blackhawk Marc-Andre Fleury en de game winner in overtime door Matt Grzelcyk.

Nashville Predators – Pittsburgh Penguins 4-1

Wel een nederlaag voor de Penguins maar wel de tiende wedstrijd op een rij waarin Sidney Crosby een punt scoort. Roman JOsi was goed voor drie assists en goalie Juuse Saros goed voor 35 reddingen.

Winnipeg Jets – Vegas Golden Knights 7-3

De vijfde nederlaag op een rij en Vegas zal aan de bak moeten om de play-offs te gaan halen nu. Edmonton is ze al voorbij en Vancouver hijgt in de nek. Kyle Connor van de Jets was de enige die tot drie punten kwam met een goal en twee assists.

Edmonton Oilers – Detroit Red Wings 7-5

Het leek een walk in the park te worden voor de Oilers die na vier minuten al op 3-0 stonden. Na twee periodes was de stand 4-2. In de derde periode werd het 4-4, 5-4, 5-5 en uiteindelijk 7-5 voor de Oilers. Evander Kane scoorde er twee voor Edmonton en Marc Staal in zijn 1001ste wedstrijd ook twee goals voor Detroit.

Vancouver Canucks – New Jersey Devils 6-3

Bo Horvat was de man van de Canucks met twee goals en een assist. Ze staan nog een punt achter op Vegas maar met een wedstrijd minder gespeeld voor de wild card plek in de Pacific Divisie.

Los Angeles Kings – Colorado Avalanche 0-3

De tweede shutout achter elkaar voor goalie Darcy Kuemper van Colorado. Hij stopte alle 23 schoten van de Kings.

San Jose Sharks – Florida Panthers 2-3 OT

Met de gelijkmaker in de derde periode en de game winner in overtime was Frank Vatrano de man van de wedstrijd voor de Panthers.

Previous Liège naar halve finale, Zoetermeer gaat voor Coupe Lage Landen
Next Calgary bereikt 80 punten grens, 900 wedstrijden Stamkos voor Tampa