Liège naar halve finale, Zoetermeer gaat voor Coupe Lage Landen

De enige kwartfinale in de Bene League die een derde wedstrijd nodig had was die tussen Liège en Zoetermeer in het Mediacite.

Liège Bulldogs Ice Hockey Club – Zoetermeer Panters 5-1

Tot halverwege de wedstrijd was het een heuse battle. Toen scoorde de Bulldogs twee goals achter elkaar en leek het besef te komen bij Zoetermeer dat de stunt van afgelopen zaterdag niet herhaald kon gaan worden. En het wat/als verhaal van de arbitrale flater bij de niet getelde goal van afgelopen zondag maakte dat allemaal erg zuur. In de eerste periode scoorde na zeventien minuten Levi Smeets de 1-0. Hij was de enige die Panters goalie Tomislav Hrelja wist te passeren. Bulldogs goalie Troy Passingham ging met een clean sheet de eerste break in.

#35 Tomislav Hrelja Foto: Robert Bos

De twee snelle goals achter elkaar vielen voor Liège tussen minuut 29 en 31. Eerst was het Bryan Kolodziejczyk en daarna Yoren de Smet die de trekker overhaalde. Vier minuten later bij een 4-on-4 na straffen voor Jordan Paulus en Tobie Collard sloeg Tomas Trnka toe en die zette de 4-0 op het scorebord. Twee minuten voor het einde van de periode scoorde Joy Turpijn de 4-1.

Kon in de laatste periode Zoetermeer het nog spannend maken?

Helaas niet. Tomas Borgman kreeg een tripping penalty en Bulldogs Frank Neven wist te profiteren van de man meer situatie. Liège kan zich gaan opmaken voor een halve finale battle met Herentals. De eerste wedstrijd is zaterdag 19 maart om 18:45 uur in het Mediacite. Zoetermeer kan met opgegeven hoofd doorgaan naar de wedstrijden tegen Mechelen in de halve finale om de Coupe der Lage Landen. Zoetermeer speelt eerst thuis en die is ook op zaterdag aanvang 20:15 uur.

#21 Frank Neven Foto: Robert Bos