Avalanche loopt uit, coach DeBoer 500 overwinningen

NHL FAce

Dag 134 van de NHL bracht ons negen wedstrijden waaronder koploper Avalanche die met de winst op de Islanders uitloopt op de Hurricanes die verloren in overtime van de Red Wings. De vijf game winning streak van de Canadiens werd bruut onderbroken door de Jets die acht keer scoorden. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Detroit Red Wings – Carolina Hurricanes 4-3 OT

Tegen zijn oude club zorgde Detroit goalie Alex Nedeljkovic met 27 reddingen en Lucas Raymond met een powerplay goal in de overtime acht seconden voor tijd ervoor dat de Hurricanes na vijf overwinningen op een rij weer eens tegen een nederlaag aanliepen.

Tampa Bay Lightning – Ottawa Senators 5-2

Na drie minuten stond het 2-0 voor Ottawa, maar dat was het dan. Vijf unanswerd goals door Tampa, met vier punten voor Brayden Point (1G, 3A) betekende uiteindelijk de winst.

Philadelphia Flyers – Edmonton Oilers 0-3

De eerste shutout van het seizoen voor Oilers goalie Mikko Koskinen die alle 39 schoten van de Flyers wist te stoppen. Leon Draisaitl scoorde goal nummer 37 van het seizoen. En met een assist en een goal staat Connor McDavid (29G, 48A) weer bovenaan in het punten klassement met 77 punten.

Columbus Blue Jackets – New Jersey Devils 4-3

Patrik Laine scoort en gaf een assist in de winst van de Blue Jackets op New Jersey. Voor Devils Jack Hughes is het zijn achtste wedstrijd op een rij waarin hij scoort of een assist geeft.

Minnesota Wild – Calgary Flames 1-5

De vierde nederlaag op een rij voor Minnesota terwijl Flames goalie Jacob Markstrom 32 saves maakte en zo al de twaalfde wedstrijd in dertien wedstrijden wist te winnen.

Winnipeg Jets – Montreal Canadiens 8-4

Canadiens Josh Anderson scoorde een hattrick maar het leverde niets op. Na 24 minuten stond het 4-4 maar vier unanswered goals voor de Jets deden Montreal de das om.

Colorado Avalanche – New York Islanders 5-3

De veertigste overwinning van het seizoen voor de Avalanche. Drie unanswerd goals in de derde periode voor de koploper in de NHL. Devon Toews (2G, 1A) was goed voor drie punten.

Vegas Golden Knights – San Jose Sharks 3-1

Coach Pieter DeBoer van de Golden Knights pakte overwinning 500. Reilly Smith scoorde twee keer.

Anaheim Ducks – Boston Bruins 4-3

De Bruins dachten een puntje mee te pikken, maar 22 seconden voor tijd was het Ducks Trevor Zegras die de game winner binnenschoot.