Sharks zes goals op zeventien schoten, vijf van Timo Meier


Face-Off IJshockey NHL

Dag 95 van de NHL bracht ons negen acht wedstrijden waaronder een comeback van de Penguins na een 3-0 achterstand. Vijf goals van Timo Meier en de Central Division topper tussen Minnesota en Colorado eindigde pas na shootouts. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Buffalo Sabres – Detroit Red Wings 2-3 OT

Een 2-0 voorsprong halverwege de wedstrijd leverde maar een punt op want Detroit kwam terug. De 2-2 en de overtime winner werden gescoord door captain Dylan Larkin.

Toronto Maple Leafs – New Jersey Devils

New York Islanders – Philadelphia Flyers 4-1

De achtste nederlaag op een rij voor de Flyers. Onder nieuwe coach Mike Yeo gaat het niet echt beter met Philadelphia.

St. Louis Blues – Nashville Predators 5-3

De derde nederlaag op een rij voor de Predators. De eerste lijn van de Blues pakt elf punten. Ryan O’Reilly (1G, 1A), Ivan Barbashev (2G, 2A) en Brayden Schenn (2G, 2A).

Colorado Avalanche – Minnesota Wild 4-3 SO

De topper in de Central Division werd gewonnen na shootouts door Colorado. Het werd inmiddels de veertiende thuisoverwinning op een rij. Voor de Wild scoorde Kirill Kaprizov twee keer.

Arizona Coyotes – Montreal Canadiens 5-2

De zesde nederlaag op een rij en de dertiende in de laatste vijftien voor de Canadiens. Nick Schmaltz scoorde een keer en had twee assists voor de Coyotes.

Vegas Golden Knights – Pittsburgh Penguins 3-5

3-0 voor de Knights na de eerste periode. En dan vijf unanswered goals van de Penguins om je oren krijgen. Dan levert het dus niets op. Jason Zucker had twee goals voor Pittsburgh die dertien van de vijftien wedstrijden hebben gewonnen.

San Jose Sharks – Los Angeles Kings 6-2

Het is de eerste speler die het voor de franchise San Jose is gelukt. Vijf goals scoren in een wedstrijd. Timo Meier was de grote man. Tomas Hertl gaf vier assists. Het save percentage van Kings goalie Jonathan Quick was 64,7%.

Seattle Kraken – Chicago Blackhawks 3-2 SO

Na negen nederlagen werd er weer eens gewonnen door Seattle. Met shootouts versloeg men Chicago. Ryan Donato scoorde de game winning shootout.

Previous Daniel Sprong verliest met Washington van Vancouver
Next "BeNe League clubs verwerpen handelswijze UNIS Flyers Heerenveen"