Saale Bulls Halle maatje te groot voor Tilburg Trappers


Foto: Arie Leeuwestein

Op dinsdagavond 4 januari werd de topper gespeeld tussen Tilburg Trappers en Saale Bulls Halle. Saale stapte als overwinnaar van het ijs.

Tilburg Trappers – Saale Bulls Halle 1-5

De Saale Bulls namen de wedstrijd zeer serieus door de avond ervoor al aan te komen, te trainen, en de wedstrijd te spelen. Tilburg speelde in het uit tenue omdat het uit teneu van Saale nog niet droog genoeg was na de training. Halverwege de eerste periode viel de 0-1 door een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Jannick Striepeke wilde de puck voor geven. Maar die kwam op de schaats van Jordy van Oorschot terecht en rolde zo over de doellijn.

tekst gaat verder onder de video

En dat gebeurde op het moment nadat Tilburg drie grote mogelijkheden had laten liggen doordat Halle goalie Jakub Urbisch niet te passeren bleek een dikke minuut voordat de goal viel. In de twaalfde minuut kreeg Tilburg twee minuten powerplay maar de penalty kill van Saale gaf geen enkele kans weg aan de Trappers. In de resterende tijd kwam het aan beide kanten niet meer tot grote kansen.

Turnover nekt Trappers in tweede periode

Aan het begin van de tweede periode werd er regelmatig puck verlies geleden in de neutrale zone door Tilburg. Daar maakte Saale dankbaar gebruik van. Echter was Ruud Leeuwesteijn steeds op zijn post. In minuut 28 ontstond er een prachtige aanval van de Trappers. In het aanvalsvak combineerde Max Hermens met Danny Stempher en die gaf de assist op Kevin Bruijsten. En zo kon eindelijk Jakub Urbisch gepasseerd worden.

tekst gaat verder onder de video

Zeven minuten later gaf Ties van Soest een breedtepass in de neutrale zone, en binnen twee seconden lag de puck achter zijn eigen goalie. Het presentje werd koelbloedig afgemaakt door Tatu Vihavainen.

tekst gaat verder onder de video

Toch was Tilburg niet de mindere. Wel de slordigste. Maar in de laatste paar minuten van de tweede periode kregen de Brabanders nog 3 kansen om de gelijkmaker te scoren. Maar wederom stond de Halle goalie in de weg.

In de derde periode werd wel duidelijk het verschil gemaakt door Halle. De kansen die ze kregen werden wel benut terwijl Tilburg weer op de goalie spaak liep. De 1-3 viel in minuut 44. Patrick Schmid veranderde in het doel vak de puck van richting zodat Ruud Leeuwesteijn kansloos was.

tekst gaat verder onder de video

Bij de 1-4 stond Sergej Stas wel heel erg vrij en kon ongehinderd de hoek uitzoeken.

tekst gaat verder onder de video

De 5-1 was een regelrechte one timer van Lukas Valasek.

tekst gaat verder onder de video

Na de wedstrijd spraken wij met Saale Bulls goalie Jakub Urbisch. Zondag 9 januari speelt Tilburg thuis op Stappegoor tegen de Hannover Indians.

Previous New York Rangers verslaan Edmonton Oilers
Next Nashville pakt leiding Central na winst bij Vegas