Tilburg herstelt zich tegen Rostock met ruime overwinning


Tilburg Trappers konden een lange rit van 659 kilometer maken naar Rostock op donderdagavond 30 december. Mooi moment om nog even de wedstrijd tegen Krefeld na te bespreken die met 2-4 werd verloren. Tilburg herstelde zich goed van het echec tegen Krefeld en wonnen uiteindelijk vrij eenvoudig.

LEES OOK: Sprong in Covid protocol, Caps winnen van Preds

Rostock Piranhas – Tilburg Trappers 1-8

De Trappers begonnen beter aan de wedstrijd dan dinsdagavond tegen de Krefelder EV. Na zes minuten kreeg men zelfs een powerplay maar toen konden ze goalie Lucas De Berado nog niet passeren. Dat lukte vier minuten later wel. Een face-off werd gewonnen en in de draai haalde Brett Bulmer uit en de puck verdween hoog in de verre hoek. Toch waren er nog in het spel van Tilburg wat turnovers wat gevaarlijke kansen opleverde voor Rostock. Maar de beste goalie van de Oberliga tot nu toe Ruud Leeuwesteijn liet zich niet verschalken en wist zijn goal schoon te houden. In de slotminuten van de eerste periode kreeg Tilburg nog een hele grote kans voor Kevin Bruijsten maar ook de Rostock goalie was scherp op dat moment.

Foto: Arie Leeuwesteijn

Orde op zaken

Binnen een minuut na het begin van de tweede periode lag de puck in het Tilburgse net. Een schot wat de goal miste kwam via de boarding bij Lukas Koziol en via de benen van Ruud Leeuwesteijn viel de puck binnen. Tilburg had het een paar minuten lastig met nog twee grote kansen voor de Piranhas. Waarvan een keer de puck net voor de doellijn bleef liggen. Binnen 49 seconden in minuut 26 wist Tilburg twee keer te scoren. Bartek Bison scoorde de 1-2 en de 1-3 was een mooie tic-tac-toe goal tussen Jordy van Oorschot, Brett Bulmer en werd afgemaakt door Diego Hofland. Diego wist de puck in de verre hoek te schieten schuin voor de goal staand.

Twee minuten na die goal was het weer raak. Dit keer was het Max Hermens die aan het eind station stond. Hermens bevond zich haast op de achterlijn. En wist de puck in de korte hoek binnen te schieten. De tweede drinkpauze werd met een 1-4 tussenstand ingegaan.

Max Hermens. Foto: Dirk Unverferth

In minuut 43 scoorde Jonne de Bonth de 1-5. De Bonth werd aangespeeld door Max Hermens en kon geheel vrijstaand de hoek uitzoeken. De 1-6 viel in minuut 56. Noah Muller schoot via de boarding. En de puck kwam tegen de schaats van de Rostocker goalie en werd zo in de goal gedeponeerd. Veertig seconden later was het Max Hermens die een de puck vrij oppakte na een schot van Reno de Hondt en zo de goalie kon omspelen en de 1-7 kon binnen schuiven. In de slotminuut scoorde Reno de Hondt op de powerplay en bepaalde daarmee de eindstand op 1-8.

Zondag speelt Tilburg in eigen huis tegen Herforder E.V. en dinsdag 4 januari komt de koploper Saale Bulls op visite.

 

Previous Daniel Sprong COVID protocol, Capitals verslaan Predators
Next Burenruzie Florida winst voor Panthers, verlies Canucks