Daniel Sprong COVID protocol, Capitals verslaan Predators

Face-Off IJshockey NHL

Dag 76 van de NHL bracht ons elf zes wedstrijden waaronder Daniel Sprong die in het COVID protocol zit bij de Capitals. De Devils die weer eens wonnen na zes nederlagen op een rij, de Panthers die de Rangers versloegen en de zevende overwinning op een rij voor Bruce Boudreau bij de Canucks. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

Buffalo Sabres – New Jersey Devils 3-4

Ondanks het verlies toch een eerste NHL-wedstrijd voor Ethan Prow en de eerste NHL-goal.

Tage Thompson scoorde er twee voor de Sabres maar het was niet genoeg want de Devils scoorde er vier en die beeindigde daarmee een zes game losing streak.

Toronto Maple Leafs – Pittsburgh Penguins

Ottawa Senators – Boston Bruins

Florida Panthers – New York Rangers 4-3

Drie goals in de derde periode op een rij voor Florida zorgde voor herstel na drie nederlagen op een rij.

New York Islanders – Detroit Red Wings

Washington Capitals – Nashville Predators 5-3

Daniel Sprong zat thuis in het COVID protocol. Na veertig minuten een 3-3 stand en daarna in de laatste zes minuten van de wedstrijd een shorthanded goal van Evgeny Kuznetsov en een empty netter van Carl Hagelin zorgde dat de winning streak van Nashville gestopt werd op zeven.

St. Louis Blues – Edmonton Oilers 4-2

Na 22 minuten was het 2-2, maar goals van Blues Vladimir Tarasenko en Brandon Saad waren de van een blessure teruggekeerde Oilers goalie Mike Smith te gortig.

Winnipeg Jets – Chicago Blackhawks

Colorado Avalanche – Dallas Stars

Anaheim Ducks – Vancouver Canucks 1-2 OT

Sinds zijn aantreden heeft Bruce Boudreau nog niet verloren met de Canucks. J.T. Miller scoorde al na 26 seconden in overtime.

Seattle Kraken – Philadelphia Flyers 2-3 OT

In minuut 54 scoort Jeremy Lauzon de 2-1 voor Seattle. Vijftien seconden later ligt de 2-2 in het net door James van Riemsdijk. In overtime pakt Ivan Provorov de winst voor de Flyers.