Tampa Bay Lightning verslaat Vegas Golden Knights in Sin City

Dag zeventig van de NHL bracht ons tien één wedstrijd die tussen kampioen Tampa Bay en Vegas. Inmiddels zijn de Olympische spelen ook uit beeld voor de mannen uit de NHL. Het drie weken stilliggen in Februari wordt nu gebruikt om alle afgelaste wedstrijden in te halen. Voorlopig was dit de laatste wedstrijd en gaat de NHL verder vanaf 27 december.

Vegas Golden Knights – Tampa Bay Lightning 3-4

Dat de lightning wist te winnen hebben ze eigenlijk aan twee spelers te danken. Vooral goalie Andrei Vasilevskiy wist 38 saves te maken en de game winner en tevens franchise historie werd gemaakt door Steven Stamkos. Het was zijn 65ste gamewinner. En hij passeert daarmee Tampa Bay’s Martin St. Louis die dat 64 keer deed in de historie van de Lightning. Tampa schoot maar 19 keer op het doel van Golden Knight Robin Lehner maar wist hem dus vier keer te passeren. De score werd geopend door rookie Gabriel Fortier die zijn eerste NHL-goal maakte. Hij zette Tampa op een 0-1 voorsprong.

Twee goals van Knight Mark Stone en een van Nicolas Roy zorgde voor een 3-1 voorsprong in de tweede periode.
De 3-1 van Roy was een highlight reel.

Maar twee goals voor Tampa binnen 43 seconden in minuut 37 zorgde na veertig minuten voor een 3-3 stand.
In de derde periode was een powerplay goal van Steven Stamkos die dus de eindstand bepaalde op 3-4.