Seattle gekraakt door Philadelphia, St. Louis scoort er zeven


Face-Off IJshockey NHL

Dag zeven van de NHL bracht ons vier wedstrijden waarbij de Leafs in overtime verliest van de Rangers, Seattle een pak slaag krijgt van de Flyers en de Flames ook hun tweede wedstrijd op rij verliezen. Dit keer van de Ducks. Hieronder de headlines met de extra lange samenvattingen.

LEES OOK: Den Haag en Luik ongeslagen

Toronto Maple Leafs – New York Rangers 1-2 OT

De Russen deden het voor de Rangers. Goalie Igor Shesterkin zorgde met 40 saves dat er maar een goal gescoord werd en Artemi Panarin scoorde in overtime de game winner.

Philadelphia Flyers – Seattle Kraken 6-1

De Duitse goalie Philipp Grubauer van Seattle kon na 28 minuten weer op de bank plaatsnemen. Toen stond het al 5-0 voor Philadelphia. Derick Brassard was de beste man qua punten voor de Flyers met een goal en twee assists.

Calgary Flames – Anaheim Ducks 2-3 OT

Wederom verloren de Flames hun wedstrijd waarin ze aanzienlijk meer schoten op doel hadden dan de tegenstander. Zaterdag nog van de Oilers en nu van Anaheim. Ducks goalie John Gibson maakte 41 saves terwijl first round pick Jamie Drysdale de overtime winner binnen schoot.

Arizona Coyotes – St. Louis Blues 4-7

Met vijf goals in vijf minuten in de tweede periode maakte de Blues het verschil. Het was ook meteen het einde van Yotes goalie Carter Hutton in deze wedstrijd. Voor de Blues pakte second liner Jordan Kyrou vier punten (2G, 2A)

Previous Luik en Den Haag ongeslagen, 18 goals bij Herentals-Leuven
Next Capitals verslaan Avalanche, Daniel Sprong nog puntloos