Luik en Den Haag ongeslagen, 18 goals bij Herentals-Leuven


Face-Off IJshockey BeNe League

Drie wedstrijden voor de BeNe-League waaronder een voor de Beker van Nederland en twee voor de Beker van België. Den Haag had wat moeite met Geleen maar won wel, Luik won wederom van Mechelen en bij Herentals tegen Leuven was het prijsschieten.

LEES OOK: Ottawa Senators verslaat Dallas Stars

Snackpoint Eaters Limburg – UltimAir Hijs Hokij 3-5

Geleen pakte in minuut 25 door een goal van Kay Gielen brutaal de leiding met de 2-1 tegen Den Haag nadat de eerste periode was afgesloten met een 1-1 tussenstand. Den Haag schakelde een tandje hoger en vijf minuten na de achterstand scoorden de Hagenezen drie keer binnen vijf minuten. Twee keer Jay Huisman en Ronald Wurm haalden de trekker over. Joey Geurts maakte het weer spannend door de aansluitingstreffer te scoren met de 3-4. Het slotakkoord was voor Den Haag doordat Alan van Bentem de empty netter binnen prikte in de laatste minuut.

tekst gaat verder onder de foto
HIJS Hokij Den Haag Beker IJshockey Face-Off Alan van Bentem
Foto: Robert Bos

Heylen Vastgoed HYC – Chiefs Leuven 11-7

Het werd prijsschieten in Herentals. Na de eerste periode was het pas 3-2 maar in de tweede werd er zes keer gescoord en werd de stand doorgetrokken naar 8-3. In de laatste periode werd er zelfs nog meer gescoord. Maar liefst zeven maal. De eindstand werd derhalve 11-7. Voor Herentals was Mitch Morgan goed voor vier punten (1G, 3A). Bij Leuven deed Alec James hetzelfde (1G, 3A).

tekst gaat verder onder de foto

foto: Kurt Tops

Liege Bulldogs Ice Hockey Club – Mechelen Golden Sharks 4-2

De vorige keer dat Luik in Mechelen was stond net na vijftien minuten al met 5-0 voor. Zo’n wedstrijd werd het dit keer niet. Na de eerste periode stond het nog maar 1-1 door goals van Jens Theunis en Frank Neven. Mitchell Graham Cook zette de Luikenaren op een 2-1 voorsprong in de tweede twintig minuten. Een 5-on-3 powerplay in de laatste periode werd benut door Boet van Gestel. Snel na de powerplay goal scoorde Vadim Gyesbregs eveneens op een man meer situatie. Het laatste woord was echter voor de Walen. Yoren de Smet bepaalde de eindstand op 4-2.

foto: Bulldogs de Liege

Previous Ottawa verslaat Dallas met 3-1
Next Seattle gekraakt door Philadelphia, St. Louis scoort er zeven