Vegas maakt met zege einde aan win-streak van Montreal

De tweede halve finale van de NHL PlayOffs werd in gang gezet door Vegas en Montreal. De Golden Knights wonnen de laatste vier play-off duels. De Canadiens zelfs hun laatste zeven.

Vegas Golden Knights – Montreal Canadiens 4-1

De serie tussen de nummer drie van het westen, tegen de nummer 4 van het noorden. Op de rankings de nummer één vs de nummer vier. Twee teams die hot de serie inkwamen stonden in Las Vegas tegenover elkaar.

In de tiende minuut opende Shea Theodore de score voor de thuisploeg. Het betekende, na bijna 448 minuten, de eerste achterstand voor Montreal in een wedstrijd. Vroeg in het middenstuk verdubbelde Alec Martinez de marge naar twee. Caule Colefield zorgde met zijn eerste post-season goal, voor de 2-1. Veel ruimte om te hopen op een comeback was er niet. 53 tellen later herstelde Mattias Janmark de voorsprong van twee goals.

Ook periode drie was lekker om naar te kijken. Nick Holden zorgde in de 51e minuut voor de beslissing. Marc-André Fleury zette 28 saves op de teller voor play-off winst nummer 90. Een 4-1 winst voor Vegas, dat er nu vijf op rij won. Montreal leed voor de eerste keer in acht duels weer eens een nederlaag. 1-0 Golden Knights in de serie.