Trappers slaat slag met beste speler Oberliga Nord: Brett Bulmer


Na de beslissing om in 2019 om niet meer met imports te spelen om de jeugd een kans te geven hebben de Tilburg Trappers nu toegeslagen en de beste speler van de Oberliga Nord binnengehaald. En wel Brett Bulmer van de Hannover Indians. De Canadees is 29 jaar en geboren in Prince George, Britisch Columbia. Tussen 2011 en 2015 speelde hij zeventien wedstrijden in de NHL voor de Minnesota Wild. In die zeventien wedstrijden kwam hij tot drie assists.

Daarna koos hij ervoor om naar Europa te komen. Na Finland, Duitsland (DEL), toch weer een jaar Amerika(ECHL) belande hij in Schotland bij de Five Flyers in de EIHL (Elite Ice Hockey League) waar hij alvast wat naam maakt met 57 punten (26G, 31A) in even zoveel wedstrijden.

Tekst gaat verder onder de foto

Het levert hem een contract op bij de Nottingham Panters. Nadat de EIHL op slot ging in verband met Covid-19 verhuisde hij naar Freiburg in de DEL2. Waarna de Indians hem oppikte en waar hij afgelopen jaar het beste seizoen uit zijn carriere draaide. Met 76 punten (37G, 39A) in 39 wedstrijden. Derhalve is hij nu de nieuwe import van Tilburg geworden.

Zo’n speler kun je niet laten lopen

Technisch manager van de Trappers René de Hondt, ‘geeft aan dat als de kans zich voordoet om een second round NHL-draft te kunnen krijgen, dan aarzel je niet. Dan sla je eigenlijk gelijk toe’.  En gezien wat de kenners over Bulmer zeggen: “Bulmer is big, burly winger. He likes to play a physical game and agitate opponents. Can display some offensive instincts at times. Also has a defensive conscience.” Lijkt het erop dat zowel de spelers, staf en supporters veel plezier gaan beleven aan de komst van de Canadees.

Een compilatie van zijn seizoen in de EICL

Previous Vegas maakt met zege einde aan win-streak van Montreal
Next Tampa Bay komt op gelijke hoogte met New York