Wéér overtime bij Capitals, Carolina en Colorado geven signaal af


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Drie duels op de maandag in de play-offs. Het tweede duel tussen Washington Capitals en Boston Bruins en de series van Carolina Hurricanes vs Nashville Predotors en Colorado Avalanche vs St. Louis Blues gingen van start.

Lees ook: Henri Richard, recordhouder Stanley Cups

Washington Capitals – Boston Bruins 3-4 OT

Voor de elfde keer op rij in de play-offs was het verschil één goal tussen Washington en Boston. En opnieuw moest er extra tijd aan te pas komen. Dit keer gingen de Bruins er met de zege vandoor.

Met Daniel Sprong op de derde lijn, had de thuisploeg het betere van het spel. Boston bleek effectiever. Uit de eerste vijf schoten, hadden de Bruins er twee achter Craig Anderson liggen. Garnet Hathaway zorgde ervoor dat de ploegen met 2-2 van het ijs gingen.

Gaandeweg pakten de Bruins het initiatief, toch leken de Capitals op de winst af te stevenen via de tweede van Hathaway. Taylor Hall maakte in de 58e minuut de gelijkmaker, Brad Marchand zorgde voor de winst in overtime. 1-1 in de serie, die woensdag op donderdag verder gaat in Boston.

Carolina Hurricanes – Nashville Predators 5-2

De nummer één van Central opende de serie tegen nummer vier Nashville. De Predators wonnen de laatste twee ontmoetingen van het reguliere seizoen.

Dit keer legde Nashville 40 minuten lang het vuur aan de schenen van de nummer één op de plaatsingslijst. Het kwam via Filip Forsberg op voorsprong en Erik Haula maakte na 29 minuten de 2-2.

Het verschil werd in het slotstuk gemaakt door de Canes. Binnen acht minuten liep het weg naar 4-2. De empty-netter van Andrei Svechnikov bezegelde het lot. 1-0 Carolina Hurricanes.

Colorado Avalanche – St. Louis Blues 4-1

De beste ploeg van het reguliere seizoen, Colorado, kwam in actie tegen de kampioen van 2019, St Louis. In april troffen de ploegen elkaar zes keer, de Blues wonnen de laatste twee, Colorado won vier keer met één goal verschil.

De Avs waren veelvuldig voor het doel van de de bezoekers te vinden, Jordan Binnington zag uiteindelijk 50 schoten op zich afgevuurd worden. Cale Makar zette Colorado op voorsprong, Jordan Kyrou zorgde voor de 1-1 na 40 minuten.

Het verschil werd in het slotstuk gemaakt door Nathan MacKinnon. Met twee goals en een assist zorgde hij er persoonlijk voor dat Colorado naar een 4-1 zege snelde. 1-0 voor de nummer één van het reguliere seizoen.

Previous Henri Richard; van miniraket naar eeuwig recordhouder
Next Gemeenteraad Tilburg achter Trappers via corona steunfonds