Drie thrillers op speeldag twee van de NHL PlayOffs


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Drie wedstrijden op de tweede speelronde van de NHL PlayOffs leverden prachtige duels op. New York en Minnesota trokken de winst in overtime over de streep. Tampa Bay wisselde het laatste stuivertje bij Florida en pakte de eerste zege. In het reguliere seizoen moeten de Flames en Canucks nog drie onderlinge duels afronden.

Luister: De NHL Podcast van Face-Off

PITTSBURGH PENGUINS – NEW YORK ISLANDERS 3-4 OT

Pittsburgh en New York, de nummer één en vier van het oosten. De Islanders incaseerden de minste tegentreffers in het reguliere seizoen. Pittsburgh was de nummer twee qua gescoorde doelpunten.

Beide ploegen maakten er een open duel van met 83 schoten op doel. New York opende de score, Pittsburgh nam het initiatief over in het middenstuk. In periode drie leek Brock Nelson de Islanders richting de winst te schieten. Amper 30 tellen later zette Kasperi Kapanen de Penguins op gelijke hoogte.

In overtime kregen beide ploegen grote kansen. In de 77e minuut besliste Kyle Palmieri met zijn tweede van de avond het duel. New York deelt de eerste tik uit aan Pittsburgh.

VEGAS GOLDEN KNIGHTS – MINNESOTA WILD 0-1 OT

Dat Vegas na één periode niet op voorsprong stond was volledig aan Cam Talbot te danken. Hij pakte alle 19 schoten op doel. Minnesota werd weggespeeld en kwam tot slechts vijf pogingen.

Daarna kwam het duel meer in evenwicht. Marc-André Fleury hield zijn ploeg een aantal keer op de been met flitsend keeperswerk. De Canadees startte in zijn vijftiende NHL PlayOffs op rij, een record in de NHL. Gescoord werd er niet in 60 minuten ijshockey. Ook dit duel ging richting de extra tijd.

Daarin kwam een turnover van Alex Pietrangelo de Golden Knights duur te staan. Joel Eriksson Ek kroonde zich tot match winner. 1-0 Minnesota, dat hadden niet veel mensen verwacht.

FLORIDA PANTHERS – TAMPA BAY LIGHTNING 4-5

The battle of Florida verscheen voor het eerst op het NHL PlayOffs affiche. Beide ploegen stelden niet teleur en maakten er een spektakel van. Nikita Kucherov keerde weer terug bij Tampa Bay na blessureleed.

Nadat de Bolts shorthanded op voorsprong kwamen, begon het stuivertje wisselen. Florida scoorde er twee, daarna deed Nikita Kucherov ook met twee goals een duit in het zakje. Binnen vijf minuten in het slotstuk grepen de Cats de macht met twee goals: 4-3. Het slotakkoord was voor Brayden Point. Hij zette met twee treffers Tampa Bay op 5-4 en zorgde zo voor de eerste winst in de serie.

Regular season

CALGARY FLAMES – VANCOUVER CANUCKS 6-5 OT

Calgary en Vancouver moesten nog drie onderlinge duels afwerken door de langdurige COVID-perikelen in het seizoen. De eerste van het drieluik ging in overtime naar Calgary. Vancouver kwam knap terug van 5-1 naar 5-5, maar Elias Lindholm zorgde voor de winst van de Flames. Nog twee duels en dan zit het seizoen erop.

Previous Sprong noteert assist in overtime zege van Washington
Next Henri Richard; van miniraket naar eeuwig recordhouder