Tilburg Trappers verliest kraker van Hannover Scorpions


Trappers vs Scorpions
Foto: Arie Leeuwesteijn

Tijd voor de eerste thuiswedstrijd voor Tilburg Trappers, nadat ze tien dagen in quarantaine hadden gezeten. Woensdag werd een lastige uitwedstrijd gewonnen van Hamburg in overtime met 8-7. De altijd spannende kraker tegen Hannover Scorpions stond ditmaal op het programma. Trappers wist in de eerste periode de voorsprong te pakken, maar daarna was het aan de gasten uit Hannover.

Lees ook: Nederlaag Florida, Tampa Bay pakt koppositie

Vlammende start

Tijdens de opening van de eerste periode stapte een scherp Tilburg het ijs. Binnen enkele minuten wist de thuisploeg al veel kansen te creëren. Ook goalie Ian Meierdres speelde een uitstekende eerste periode met een paar prachtige reddingen. Tegen het einde van de periode wist Trappers de openingstreffer te maken. Kevin Bruijsten scoorde gedurende de powerplay de 1-0. Even later leek de 2-0 te vallen, nadat Raymond van de Schuit alleen op de goalie kon afgaan maar goalie Brett Jaeger liet zijn klasse zien.

Gewaagd aan elkaar

Waar Trappers in de eerste periode de betere ploeg was, was dat in de tweede periode Hannover. De teams bleven erg gewaagd aan elkaar. Scorpions kon ditmaal vaak op doel schieten maar Meierdres wist ze eruit te houden. Toch kon Roman Pfennings de 1-1 binnenschieten over de schouder van de Tilburgse goalie. Trappers wist ook veel schoten te lossen, maar geen daarvan ging erin. Halverwege de periode wist een net compleet Hannover de 1-2 te scoren, Mike Glemser strafte een turnover in de neutrale zone af.

Trappers vs Scorpions
Foto: Arie Leeuwesteijn

Veel straffen

In het slotstuk was het Scorpions dat de klok sloeg. Druk zetten leek voor Trappers niet meer te lukken. Dat lieten de gasten ook blijken, want snel scoorden ze de 1-3 door Tomi Wilenius. Tilburg leek daarna machteloos tegenover de bezoekende ploeg, mede door de vele straffen die ze kregen. Op het einde van de wedstrijd kwam de doorslaggevende empty-netter van Patrick Schmid. Daarmee eindigde de wedstrijd in een 1-4 nederlaag voor Trappers. Voor het eerst in vijf seizoenen Oberliga lukt het de Scorpions om vier keer te winnen in de reguliere competitie van de Trappers.

Trappers vs Scorpions
Foto: Arie Leeuwesteijn

De stand

De eerste plaats in Nord lijkt nu definitief vergeven aan Hannover. Trappers zal nog even gas moeten geven om plaats twee definitief veilig te stellen. Saale Bulls volgt op slechts 0.12 PPG. Zondag 21 maart, op de eerste dag van de lente, komt Krefeld op bezoek.

INTERVIEWS

Na afloop van de wedstrijd stapten Mickey Bastings en Tobias Stolikowski voor de microfoon bij Cor Machielsen.

Previous Sprong wint zeven op rij met Capitals, Vegas koploper
Next Washington verliest bij terugkeer Wilson, select gezelschap McDavid