Sterk Tilburg haalt drie punten op in Hamburg


Waren er vrijdag nog zes spelers bij Trappers niet bij. Op bezoek in Hamburg waren er nog drie afwezig.  Kilian van Gorp, Boet van Gestel en Wouter Sars. Tilburg was de bovenliggende partij en kwam eigenlijk zelden in de problemen. Ze wonnen verdiend met 2-5.

LEES OOK: Oog in oog met Jaromir Jagr

Crocodiles Hamburg – Tilburg Trappers 1-4

Na 26 seconden konden de mannen uit Tilburg al juichen. Een mooie tic tac toe goal werd gescoord door Diego Hofland op assists van Jordy van Oirschot en Max Hermens. Binnen twee minuten lag echter de gelijkmaker achter Ian Meierdres, die een rebound weggafop een schot vanaf de blauwe lijn door Thomas Zuravlev. Die rebound kon binnengetikt worden door Dominik Lascheit op de powerplay. Tussen de vijftiende en zeventiende minuut drukte de Trappers het overwicht uit in goals. Eerst was het Jonne de Bonth met de 2-1 en vlak daarna Danny Stempher met de 3-1. Dat was ook de stand bij de eerste break.

Tekst gaat verder onder de video’s

In de tweede periode lag het initiatief bij de Hamburgers. Toch konden ze Ian Meierdres niet passeren. In ondertal deed Tilburg dat wel. Op een snelle uitbraak was het Danny Stempher die Kai Kristian (uitblinker in Tilburg tijdens de 1-2) wist te passeren. Blocker side hoog in de winkelhaak. De stand bij de tweede break was 1-4.

Tekst gaat verder onder de video

Hattrick Danny Stempher

Het werd in de derde periode weer een beetje spannender toen Andre Gerartz de 2-4 scoorde na 46 minuten. Desalniettemin was het Tilburg met het laatste woord. En dat was voor Danny Stempher toen hij zijn derde goal van de avond maakte. Netjes met de backhand. Tilburg is niet echt in de problemen geweest, maar als minpuntje is het dat de powerplay niet gescoord heeft. Maar Bo Subr zal zeggen ‘drie punten in de pocket en snel naar huis.’

Tekst gaat verder onder de video’s

Tilburg heeft nu een voorsprong van .33 punten per wedstrijd op Saale Bulls. De achterstand op Scorpions bedraagt .34 PPG.

Tekst gaat verder onder de stand

Na afloop volgde de persconferentie met beide trainers Bo Subr en Jacek Plachta.

Previous Oog in oog met Jaromír Jagr
Next Sprong wint opnieuw met Washington, 400e goal Patrick Kane