Montreal koploper, Toffoli topscorer, McDavid point leader


Face-Off IJshockey NHL

Twee duels uitgesteld, dus bleven er acht wedstrijden over. Montreal Canadiens pakte de koppositie, waar Tyler Toffoli on fire is en de nieuwe point leader heet Connor McDavid.

Lees ook: Sprong schiet opnieuw raak voor Washington

Montréal Canadiens – Vancouver Canucks 5-3

Montreal mag zich koploper noemen met 16 uit 11. Tyler Toffoli pikte twee goals mee en is de topscorer met negen treffers. Winnipeg kwam terug van 4-1 naar 4-3, maar de gelijkmaker zat er niet meer in.

Edmonton Oilers – Ottawa Senators 4-2

Jesse Puljujarvi scoorde zijn eerste twee goals van het seizoen. Tim Stützle pikte opnieuw een goaltje mee, zijn derde. Connor McDavid noteerde twee assists en is de league leader met 24 punten.

Chicago Blackhawks – Carolina Hurricanes 3-4 SO

Chicago kwam vocht zich twee keer knap terug in de wedstrijd. De Canes pakten de punten na shootouts. Warren Foegele keerde terug bij Carolina en noteerde een goal en assist in de vijfde zege op rij.

St. Louis Blues – Arizona Coyotes 4-3

De mooiste goal van de avond kwam op naam van Justin Faulk. De 2-1 was van grote schoonheid. Christian Dvorak legde er twee tegen de touwen voor Arizona. Het was de vierde zege op rij voor de Blues.

Winnipeg Jets – Calgary Flames 3-2

Trevor Lewis en Derek Forbort scoorden hun eerste van het seizoen. Na 20 minuten stond er 3-1 op het bord. Calgary kwam net tekort om overtime af te dwingen.

Colorado Avalanche – Minnesota Wild 2-1

Met een 2-0 voorsprong op zak, zorgde Philip Grubauer ervoor de de punten in Denver bleven. Hij pakte 27 van 28 schoten. De point streak van de Avs staat nu op vijf wedstrijden.

Columbus Blue Jackets – Dallas Stars 3-6

Het debuut van Patrick Laine voor Columbus viel in het water. De hoofdschuldige? Joe Pavelski die 4 punten (2G, 2A) op het bord zette. Dallas, dat later aan het seizoen begon, staat op 5-1-1 na zeven wedstrijden.

Los Angeles Kings – Anaheim Ducks 1-3

De eerste zege in vier duels van Anaheim. Nicolas Deslauriers had een goal en een assist. De Kings kwamen er aanvallend niet aan te pas. Calvin Petersen pakte 40 van de 43 schoten en voorkwam erger.

Previous Sprong schiet opnieuw raak, eerste nederlaag Washington
Next Boston meldt zich aan de top van de ranglijst