Onder voorbehoud hoop voor het ijshockey


ijshockey CAIROX HIJS Hokij Zoetermeer Panters
Foto: Robert Bos

Premier Rutte maakte gisteravond op de persconferentie over de coronamaatregelen in Nederland bekend, dat topsportcompetities op 17 december weer hervat kunnen worden. Dit zou gelden voor ijshockey, hockey, basketbal, waterpolo, volleybal, handbal, korfbal, beachvolleybal, honkbal, softbal, rugby, rolstoelbasketbal, zaalvoetbal, cricket, badminton en tafeltennis. Onder welke voorwaarden, bijvoorbeeld met strikt testprotocol of kleedkamergebruik bijvoorbeeld, is nog niet duidelijk.

Lees ook: De familie Kristiansen: 3 generaties Storhamar

ijshockey UNIS Flyers Heerenveen Select 4-u Nijmegen IJshockey
Foto: Paul Nicolaassen

IJSHOCKEY: ONDER VOORBEHOUD

Een gejuich onder veel ijshockeyspelers van Trappers, BeNe League clubs en Eerste Divisie teams was hoorbaar. Toch moeten zij nog even geduld hebben, want de aankondiging is nog onder voorbehoud. Het voorstel zoals dit er nu ligt, moet nog goedgekeurd worden door de Eerste en Tweede kamer. Daarnaast is er nog een flinke uitdaging: in een aantal sporten zijn spelers in hun hoogste afdeling semiprofs. Daar moet goed gekeken worden, hoe men een veilig coronaprotocol optuigt.

Er is door het kabinet in ieder geval een stipje aan de horizon gezet. Wordt vervolgd.

Previous Nederlandse talenten in Scandinavië – Deel 4
Next Herstart ijshockey: flinke kosten, Eerste Divisie start niet