Tilburg Trappers wint oefenwedstrijd nipt van Herner EV


Vrijdagavond 23 oktober speelde Tilburg Trappers hun vierde oefenwedstrijd tegen Herner EV. De vorige oefenwestrijd eindigde in een 1-3 overwinning voor Herne. Tijd voor revanche voor de Tilburgers. Met bijzondere aanpassingen, zoals een van oude hockeystick gemaakte kapstok voor de mondkapjes. De wedstrijd werd uiteindelijk een overwinning 2-3 voor Tilburg.

De kapstok gemaakt van een hockeystick voor de mondkapjes. Foto: Graeme McTaggart.

Snelle start

Ditmaal waren het niet de Trappers die snel uit de startblokken kwamen maar Herne. Tijdens een sterke openingsfase wist de thuisploeg een paar goede schoten te lossen maar Ruud Leeuwesteijn kon ze uit het doel houden. Na enkele minuten was het Tijn Jacobs die namens de Tilburgers kon scoren, 0-1. Gedurende een spannende eerste periode wisten Jonas Neffin en Ruud Leeuwesteijn veel pucks tegen te houden. Zo kon Ruud bijvoorbeeld een shorthanded doelpunt voorkomen. Beide ploegen creëerden kansen maar het mocht niet tot scoren komen.

Tijn Jacobs. Foto: Barend Hoogteijling.

Verrast

Amper twee minuten in de tweede periode was het Colton Kehler die Leeuwesteijn vanaf achter de goal wist te verrassen en daarmee de 1-1 mocht noteren. Ruud kon vervolgens de schoten van de thuisploeg blokkeren. Na vele malen mis schieten lukte het Herne uiteindelijk toch om de puck in het netje krijgen. De 2-1 powerplay goal werd gemaakt door Denis Fominych. Halverwege de periode volgde er een goaliewissel en kwam Ian Meierdres erin. Na een ietwat slordige periode van Tilburg was het tijd voor de laatste pauze.

Ruud Leeuwesteijn. Foto: Arie Leeuwesteijn

Beslissende goal

In de eerste minuut kon Herne de eerste kans alweer creëren maar Meierdres wist het doel goed te verdedigen. Het spel speelde zich vooral af in de neutrale zone, beide teams konden niet echt doordrukken. Tot halverwege de periode, waar Tilburg dankzij Bartek Bison de 2-2 op het scorebord mocht zetten. Enkele minuten voor het einde van de periode wist Jonne de Bonth de beslissende 2-3 te maken (de video van de 2-3 staat hieronder).

Kilian Van Gorp. Foto: Arie Leeuwesteijn

De 2-3

Previous Wereldkampioenschap junioren gaat door in de bubble van Edmonton Canada
Next Late gelijkmaker Zwarthoed niet genoeg voor winst