Vancouver stuurt kampioen St. Louis naar huis


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

De twee duels op deze vrijdag bleken ook de laatste duels te zijn in de eerste ronde van de Stanley Cup. Vancouver schakelde kampioen St. Louis uit en ook Philadelphia pakte een ticket in de volgende ronde. De halve finales zien er als volgt uit.

Tekst gaat verder onder de foto

Afbeelding kan het volgende bevatten: de tekst 'STANLEY CUP PLAYOFFS 海公 BRACKET o > x SLANDERS TVA SPORTS @NHL'

Vancouver Canucks – St. Louis Blues 6-2 (VAN wint 4-2)

Weinigen schatten de kansen van de Canucks hoog in voor aanvang van deze serie. Na zes duels zijn het niet de Canadezen, maar is het de regerend kampioen die naar huis gaat. In de vierde minuut zette Jay Beagle Vancouver op voorsprong. Het verschil werd in het middenstuk gemaakt. Antoine Rousel, Troy Stecher en Brock Boeser maakten er zelfs 4-0 van. St. Louis was niet bij machte ‘a la Dallas’ te ontsnappen, beide ploegen scoorden nog twee maal. Met een 6-2 zege pakte Vancouver het halve finale ticket en mag St. Louis het vliegtuig in. De Canucks treffen nu Vegas Golden Knights.

Montreal Canadiens – Philadelpia Flyers 2-3 (PHI wint 4-2)

Montreal pakte het vijfde duel en was niet van plan om na zes duels naar huis te gaan Toch gebeurde dat wel. Ietwat tegen het spelbeeld in, pakten de Flyers een 3-2 zege. De Habs begonnen dramatisch; na 28 seconden lag de puck al achter Carey Price via Ivan Provorov. De marge werd vijf minuten later twee door Kevin Hayes. De Canadiens verschenen op de score sheet door Nick Suzuki. Ook in het middenstuk bleef Montreal drukken. Michael Raffl zette Flyers op 3-1, maar opnieuw Suzuki bracht de Canadiens weer dichterbij. Carter Hart bewees zijn waarde in het slotstuk en stelde een plek in de halve finale veilig voor de Flyers. Zij ontmoeten nu New York.

Previous Snackpoint nieuwe hoofdsponsor Eaters Geleen
Next Terugblik eerste ronde playoffs NHL en voorbeschouwing tweede ronde