UNIS Flyers Heerenveen slaat slag en strikt Mike Robinson


Mike Robinson
Foto: Kurt Tops

UNIS Flyers Heerenveen heeft een grote slag geslagen. Mike Robinson, één van de revelaties van afgelopen seizoen, komt over van Mechelen Golden Sharks. Daarnaast heeft de Friese club de handtekening van Trevor Petersen opnieuw op het papier weten te krijgen voor komende jaargang.

ROBINSON: HOGE OGEN IN MECHELEN

Robinson kwam afgelopen seizoen in november over van Hannover Scorpions naar Mechelen. De Sharks moesten gedwongen hun import-goalie vervangen die naar de Poolse Eerste Klasse kon vertrekken en dat legde de Belgen geen windeieren. De Canadees grossierde in goals en assists en was één van de redenen dat de Belgische formatie in haar tweede seizoen de play-offs haalde. Het werd daarin uitgeschakeld door Heerenveen, waarna het seizoen werd beëindigd vanwege het Coronavirus.

Lees ook: Mike Robinson tekent bij Mechelen Golden Sharks

Tekst gaat door onder de foto

De aanvaller kwam in achttien duels uit op een totaal van 56 punten in het reguliere seizoen. Liefst 27 maal liet hij het net bollen en 29 keer was hij de aangever. Hij zette zichzelf daarmee op een tweede positie op de topscorerslijst in de BeNe League, zowel bij het puntentotaal als bij de doelpuntenmakers. Hij moest slechts één iemand voor zich dulden: Trevor Petersen.

PETERSEN TEKENT BIJ

Ook Trevor Petersen tekende voor een extra seizoen in Friesland. Daarmee heeft UNIS Flyers Heerenveen nu dus de twee topschutters van het afgelopen seizoen in de gelederen. Petersen bleef zijn nieuwe ploeggenoot één punt voor (57) en legde twee goals (29) meer in de netten.

Tekst gaat door onder de foto

UNIS Flyers Heerenveen Mechelen Golden Sharks
Foto Debra Schotanus, DS Photography

Doordat Adam Bézak nu geen import meer is (vijf jaar actief in één van de twee landen) is er op dit moment dus nog één importplek vrij. Wat Juha Kiilholma komend seizoen gaat doen, is nog in het ongewisse. De wens is er -logischerwijs- vanuit Heerenveen, om ook de Fin volgend seizoen in Thialf te kunnen laten schitteren.

Previous Hoe is het met Brent Janssen?
Next Hoe is het met Rowan Delil?