Sprong blijft voorlopig in San Diego, Gulls op play-off plek


Sprong Show Gulls

Face-Off zit al jaren kort op de ontwikkelingen rond Daniel Sprong. Elke week blikken we terug op de week van onze landgenoot in de Sprong Show. Deze week liefst vier duels voor de mannen uit San Diego, die volop jagen op een play-off plek. Het werd een prima week voor Sprong en de zijnen: zeven punten verschenen er op de teller en de Gulls hebben nu een play-off ticket in handen.

SPRONG: DERDE LIJN IN DUBBEL TEGEN HEAT

San Diego opende met een dubbel tegen de koploper uit hun eigen divisie, Stockton Heat. Sprong zakte opnieuw een lijn, dit keer naar de derde speelvariant. Tóch was onze landgenoot nadrukkelijk aanwezig in het eerste duel. Hij schoot veruit de meeste keer op het doel (acht), maar was ongelukkig in de afronding. Nadat Stockton op 0-2 kwam vroeg in de derde periode, leek het gedaan. Vervelend feit: Sprong stond bij beide treffers op het ijs met zijn lijn. De Gulls kwamen in eigen huis echter sterk terug en dwongen overtime af. Daarin pakte Heat alsnog het extra punt en de zege.

Daniel Sprong San Diego

Zo opvallend als dat de Nederlander speelde in het eerste duel, zo relatief  ‘grijs’ speelde hij in de return. Dit keer hadden de Gulls het heft in handen en pakte het een 0-1 en 1-3 voorsprong. Nu werd het duel beslist in reguliere speeltijd én in het voordeel van San Diego met 2-3. Sprong was goed voor één schot op doel. De ploeg kroop echter weer een stapje dichterbij de felbegeerde vierde plek in de strijd om de play-offs.

VIERDE PLEK IN HANDEN

Daniel Sprong San Diego

Het weekend leverde in San Diego lachende gezichten op. Tegen zowel Bakersfield Condors als San Jose Barracuda werd de volle winst gegrepen. Thuis tegen Bakersfield eindigde het duel in 4-1, waarin Sprong een gretige indruk maakte. Wat wel als opvallend tafereel werd genoteerd was dat de Amsterdammer de strafbank mocht opzoeken, nadat de Gulls een bench minor voor too many men kregen. In San Jose schoot San Diego uit de startblokken en kwam het op 0-4 binnen 25 minuten. Sprong pakte in de slotperiode twee straffen, maar kwam verder niet nadrukkelijk in het spel voor. Door de prima week heeft San Diego nu de vierde plek in Pacific in handen met uitzicht op meer. Het verschil met koploper Stockton is slechts zes punten.

San Diego Stand

KASE WEG BIJ DUCKS, SHERWOOD LIJKT VERVANGER

Eerder dit seizoen bleek al dat Ondrej Kase gewild trade materiaal was. Bij een vertrek van Kase zouden de kansen van Sprong aanzienlijk toenemen om vaste waarde bij de Ducks te worden. De trade kwam er inderdaad, want Kase verkastte naar Boston.

David Backes Ondrej Kase

Het duurde een paar dagen, maar gisteren werd duidelijk dat Dallas Eakins vooralsnog Kiefer Sherwood als ideale opvolger ziet vanuit San Diego. En niet Sprong.

Vanavond om 21:00 uur loopt de trade deadline af in de NHL. Er zijn wat geruchten geweest dat teams naar hem geïnformeerd hebben, ook vanuit Canada, maar langzaam maar zeker lijkt het erop dat de Nederlaner het seizoen gaat afmaken in San Diego. Aan Sprong de taak om in de lijnen weer richting de eerste lijn te trekken en iets af te gaan dwingen.

Previous Bij SDE overheerst de trots boven de teleurstelling
Next In het spoor van de play-offs in de Eerste Divisie