UNIS Flyers Heerenveen, favoriet in de Eerste Divisie, Senna Peeters en een jaar bij de bond


Als jij mocht kiezen: een jaar lang voorzitter, of een jaar lang technisch directeur van de bond, wat kies je? En wat zou jij als eerste veranderen?

Hopstaken Voorzitter IJshockey

Cindy Scheffers: Geen van beide. Een voorzitter of een technisch directeur alleen kan geen grote stappen maken binnen de bond. Kleine stappen wel, maar voor grote veranderingen zal je echt een goed team nodig hebben. Ik ben een beetje tegen alleenheerschappij. Ik denk dat ze bij de bond verder komen als er een goed team neergezet wordt.

Graeme: Ik zou dan de functie van voorzitter willen bekleden. Ik zou als eerste afscheid van mensen nemen die continu denken in problemen in plaats van in kansen. Daarbij zou ik ook de mensen die alleen aan zichzelf denken en niet in het belang van het bredere plaatje, de deur wijzen.

Jacco: Gezien de zooi bij de bond, zou ik allebei de functies wel willen bekleden. Maar als het zou kunnen zou ik voorzitter willen zijn. Het is tijd voor een andere weg, en snel ook. Kijken naar het functioneren van bepaalde mensen, etcetera etcetera.

Micola Voorzitter IJshockey

Ed: Sorry Jan Hopstaken, mag ik de hamer? Voorzitter dus, alhoewel ik verre van een bestuurder ben. Ik ben niet politiek correct genoeg en waarschijnlijk veel te duidelijk voor mensen. Wat ik zou doen als alles kon? Ik zou met alle mensen zitten, evalueren en hen opnieuw op hun eigen functie laten solliciteren. Waarom zijn zij dan eigenlijk ‘best for the job’? Overtuig je mij niet, ten opzichte van de kandidaat die ik zelf zou meebrengen? Dan nemen we vriendelijk afscheid van elkaar en is het klaar.

Het belangrijkste is dat ik een commerciële man of vrouw aan zou trekken en die kolom voor sales en marketing op zou tuigen. Ik zou salaris vrijspelen, of bij andere posities weghalen. om diegene een jaar lang aan de bak te laten gaan. Fulltime ja. Die functie is cruciaal. Het huidige bestuur en technisch kader heeft soms 22 petten op, waarvan er 21 scheef staan. Dan kun je geen focus aanbrengen. Het eeuwige gezever dat er nergens geld voor is, vind ik oprecht een slap excuus om je achter te verschuilen. Daarnaast zou ik inzetten op volledig transparant beleid en communicatie. Niet alles kan naar buiten, dat snap ik. Maar zeker op de manier van beleid presenteren (en de mensen daarin meenemen) en op het stuk financiën zou ik veel transparanter zijn dan nu het geval is.

Previous Van Nes trakteert zichzelf op een goal bij winst Bobcats
Next Tilburg Trappers King of the North na ruime winst op runner-up Herner EV