Ruud Leeuwesteijn wint op alle vlakken de wedstrijd bij de Scorpions

Na een spannende overtime winst tegen Hannover Indians op vrijdagavond was het vandaag tijd voor deel 2 van het ‘Hannover weekend’, de uitwedstrijd tegen Hannover Scorpions. Het werd een absolute klapper. Uiteindelijk eindigde het in een 1-4 overwinning voor de Tilburgers. Tessa Schoenmakers praat jullie bij.

Openingstreffer

Ninho Hessels mocht na een lange straf vandaag weer mee doen met het Oberliga team. Net als Reno de Hondt afgelopen vrijdag, had ook Hessels geen makkelijke wedstrijd om terug te komen. De spits werd fysiek afgebeten. Beide ploegen wisten veel kansen te creëren maar het gaatje werd niet gevonden. Tien minuten in de eerste periode was het Max Hermens die de openingstreffer wist te maken, 0-1. De Scorpions kregen veel straffen tegen maar Tilburg wist geen gebruik te maken van de powerplay voor de eerste dweil.

Max Hermens bij een eerdere wedstrijd tegen Hannover Scorpions. Foto: Hannover Scorpions

Penaltyshot

Na de rust kwamen beide teams weer hongerig naar een doelpunt het ijs op. Met de gelijkmaker op de loer moest Trappers alert blijven. Halverwege de tweede periode resulteerde steeds fysieker wordende wedstrijd, in een penaltyshot voor Tilburg Trappers. De eer was aan ‘penaltykoning’ Danny Stempher, die kon er handig gebruik van maken, 0-2. Hierna kwam ook Hannover dichterbij een treffer maar men wist niet voorbij goalie Ruud Leeuwesteijn te komen.

Ruud Leeuwesteijn. Foto: Arie Leeuwesteijn

Genadeklap

Vers terug van de thee lukte het Patrick Schmid tijdens de powerplay om de nul van het bord weg te werken door de 1-2 binnen te schieten. Even later was het wederom Stempher die een doelpunt (1-3) mocht noteren. Twee minuten voor het einde gaf Mitch Bruijsten nog de genadeklap tijdens de powerplay, 1-4. Maar daar was de wedstrijd nog niet mee gespeeld…

Ruud Leeuwesteijn en Enrico Salvarani aan het vechten. Foto: Hannover Scorpions

Goalie fight

Na een bijzondere situatie voor de goal van Tilburg, wat op een klein opstootje leek, volgde er uniek gevecht. Wat overkwam als Leeuwesteijn die een van zijn ploeggenoten probeerde te helpen viel niet goed bij de Duitse goalie, Enrico Salvarani. Deze kwam vanaf de andere kant van het ijs op een rap tempo aangestormd om verhaal te halen. Dat uitte zich voor men het wist, in een heuse goalie fight. [Zie video hieronder]

Tekst gaat verder onder de video

Frustratie alom het ijs dus. Waar de wedstrijd afgelopen leek, kwam er eerst een straf voor spelbederf tegen Julian Airich. Vervolgens een vechtpartij op het einde. Slechts 17 seconden voor het fluitsignaal klonk, kwam er ook nog een vechtpartij tussen Robert Peleikis en Alexei Loginov.

De eindstand werd 1-4 met een volle strafbank. De scheidsrechters besloten geen handshake te doen uit voorzorg voor nog een vechtpartij. Komende week staat de thuiswedstrijd tegen de Crocodiles Hamburg op de agenda. Eveneens staat de inhaalwedstrijd tegen Spanje voor het OKT op de planning, op woensdag 8 januari, met onder andere Ninho Hessels, die in een interview onderaan dit artikel alvast vooruit blikte.