Herentals nipt langs Leuven, Antwerp vs Mechelen gestaakt


Chiefs Leuven ERA Renomar HYC
Foto: Kurt Tops

Drie duels in de BeNe League op de zondag, waarbij er twee het einde haalden. Herentals won, na een comeback op bezoek in Leuven, Geleen maakte gehakt van Trappers en Antwerp en Mechelen konden na 20 minuten huiswaarts door ijsproblemen op Ruggeveld II

CHIEFS LEUVEN – ERA RENOMAR HYC 3-4

Leuven had iets recht te zetten na de oorwassing in Heerenveen op vrijdag en dat moest het doen tegen Herentals. De Pietermannen kwamen goed voor de dag en namen een 2-0 voorsprong. Borya Kolyasnikov en Iniaz Steyaert brachten de ploeg van Gil Paelinck lachende gezichten na een kwartier spelen. HYC sloeg op een uiterst pijnlijk moment terug. Met een man meer op het ijs noteerde Preston Shupe één tel voor de dweil de aansluitingstreffer.

Tekst gaat onder de foto verder

Chiefs Leuven
Foto: Kurt Tops

Dat gaf de bezoekers moed en zij raasden op volle snelheid het middenstuk in. Na 23 minuten had Herentals voor het eerst een voorsprong te pakken. Binnen een minuut zorgden Nathan Pancel en Vincent Morgan voor een 2-3 stand. Leuven gaf niet op, werkte hard, maar moest opnieuw vlak voor de dweil een tik incasseren. Opnieuw Shupe haalde de trekker over, dit keer 19 tellen voor het einde.

Tekst gaat onder de foto verder

Chiefs Leuven ERA Renomar HYC
Foto: Kurt Tops

In het slotstuk lukte het HYC niet om langs Ryan Malinowski te geraken, maar kon ook Leuven niet afdrukken. Twee minuten voor het einde was het wél raak. Opnieuw Kolyasnikov bracht de hoop weer terug in de harten van zijn aanhang. De tijd was echter te kort voor Leuven om Herentals nog eens pijn te doen en dus nam HYC drie welkome punten mee naar het Netepark.

MICROZ EATERS LIMBURG – TRAPPERS TOEKOMSTTEAM 20-2

De jongelingen van Tilburg Trappers kwamen op bezoek in het Limburgse Geleen. Na 60 minuten ijshockey stond er een dikke 20-2 op de borden, de grootste uitslag van het BeNe League seizoen. Respect voor de jongens van Tilburg is op zijn plaats: ze gaan ervoor vanaf minuut één tot het allerlaatste fluitsignaal. Ze hebben gewerkt, gecheckt en zich voor 200% gegeven. Goalie Van Den Hout kreeg twaalf goals rond zijn oren in 40 minuten. In de derde periode liet hij het net over aan zijn collega-goalie Brad van Ierland die er nog eens acht te slikken kreeg. Respect voor beide heren!

Tekst gaat onder de foto verder

Microz Eaters Limburg Trappers Toekomstteam
Foto: Jan Hofstede

Een opsomming van de Limburgse goals: Nick Verschuren kon zes goals achter zijn naam zetten en een assist. Marek Malinsky vijf goals en vier assists, Yoren De Smet en Vadim Gyesbreghs drie goals en drie assists, Akim Ramoul twee goals en zes assists Luca Heutmekers één goal en twee assists. Toch konden de Tilburgse bezoekers ook Sander Kosters tweemaal verschalken. Guy Kunst kon scoren op aangeven van Ceaney Van Uijtrecht. Ook Donovan de Zwart kon de puck in het net van Kosters knallen op aangeven van Eruan Hendriks.

ANTWERP PHANTOMS – MECHELEN GOLDEN SHARKS 0-4 GESTAAKT

Antwerp Phantoms en Mechelen Golden Sharks konden na 20 minuten ijshockey weer inrukken. Problemen met het ijs, een trend lijkt het wel, deden de wedstrijd de das om. De stand van 0-4 zal niet in de boeken komen. Beide ploegen moeten in onderling overleg op zoek naar een nieuwe datum om het duel over te spelen.

STAND

# Team GP W OTW OTL L PTS +/-
1 UNIS Flyers Heerenveen 11 10 0 1 0 31 +46
2 ERA Renomar HYC 9 7 1 0 1 23 +37
3 CAIROX HIJS Hokij 10 5 1 1 3 18 +9
4 Luik Bulldogs 8 5 1 0 2 17 +16
5 Microz Eaters Limburg 10 5 0 1 4 16 +17
6 Chiefs Leuven 11 4 1 1 5 15 +6
7 Zoetermeer Panters 8 3 1 0 4 11 -1
8 Select 4-u Devils 9 3 0 1 5 10 +12
9 Mechelen Golden Sharks 8 3 0 0 5 9 -5
10 Antwerp Phantoms 9 2 0 0 7 6 -50
11 Trappers BNL Team 11 0 0 0 11 0 -87

 

Previous Canada verslaat Rusland in zinderende finale
Next Miraculeuze comeback Washington, Daniel Sprong scoort voor Anaheim