Toronto wint van Carolina in knotsgek duel, Boston, New Jersey en Colorado scoren zeven goals voor de winst


Face-Off IJshockey NHL

Dertien wedstrijden voor de kerstmis break in de NHL. Bij sommige wedstrijden waren de kerstgedachten nog even niet aanwezig gezien de vele vechtpartijen. Boston versloeg Washington met ruime cijfers en Toronto en Carolina deden een record van dit seizoen evenaren met veertien goals in zestig minuten. De update vind je hier.

Boston Bruins – Washington Capitals 7-3

Patrice Bergeron scoorde twee goals, en David Pastrnak gaf drie assists. En dat betekende dat de Bruins voor het eerst sinds 2014 weer thuis wisten te winnen van de Capitals.

Chicago Blackhawks – New Jersey Devils 1-7

Nu de trade geruchten voor P.K. Subban steeds hardnekkig worden liet hij weer zien waartoe hij in staat is. Een vlammend schot vanaf de blauwe lijn waarmee hij de Devils op 1-2 zette. John Hayden scoorde zijn eerste goal voor de Devils tegen zijn oude club. De broertjes Boqvist speelden tegen elkaar en gingen allebei naar de kant met blessures.

Los Angeles Kings – St. Louis Blues 1-4

Vier goals in de eerste periode kwamen de Kings niet meer te boven. Twee goals kwamen van de stick die Brayden Schenn hanteerde.

Minnesota Wild – Calgary Flames 3-0

Devan Dubnyk scoorde een shutout tegen de Flames. De goalie die vijftien wedstrijden moest missen i.v.m een medische situatie thuis met zijn vrouw pakte alle 22 schoten.

Nashville Predators – Arizona Coyotes 3-2

Met een goal en een assist was Roman Josi de belangrijkste man aan de kant van de Predators tezamen met Peke Rinne die 26 saves maakte.

New York Islanders – Columbus Blue Jackets 2-3

Een derde nederlaag op een rij voor de Islanders thuis. Het betekende dat Columbus zijn vijfde winst op een rij boekte. Nathan Gerbe scoorde zijn eerste van het seizoen voor de Jackets. Vladislav Gavrilas scoorde drie minuten voor tijd de game winner.

Ottawa Senators – Buffalo Sabres 3-1

Twee goals van Jean-Gabriel Pageau en twee assists en een goal voor Brady Tkachuk zorgde voor een overwinning in eigen huis van de Senators.

Philadelphia Flyers – New York Rangers 5-1

De ‘Battle of the Broads’ werd een prooi voor de Flyers. Met twee goals van Kevin Hayes tegen zijn oude team de Rangers en twee van Travis Sanheim werd de wedstrijd pas beslist in de laatste vijf minuten toen Philadelphia drie keer wist te scoren.

Tampa Bay Lightning – Florida Panthers 6-1

Vijfhonderd punten haalde Nikita Kucherov door een goal en twee assists in de ruime overwinning voor Tampa. Victor Hedman had twee goals en een assist.

Toronto Maple Leafs – Carolina Hurricanes 8-6

Een knotsgekke wedstrijd die je eigenlijk gezien moet hebben om het te kunnen geloven. Binnen vijf minuten 3-0 voor Toronto. Keeper eraf bij Carolina en na veertig minuten stond het 3-5. Vijf minuten later 4-6 en in minuut 51 scoorde Toronto drie!! keer. Twee keer Mitch Marner en een van Tyson Barrie op assist van Marner.

Vancouver Canucks – Edmonton Oilers 4-2

Tot aan de veertigste minuut leek er niets aan de hand voor de Oilers die met 1-2 voor stonden. Toen een controversiële goal van Canucks Bo Horvat (waarvan hij zelf na de wedstrijd aangaf dat die niet had mogen tellen). En het momentum was verdwenen en speelden de Canucks de wedstrijd uit met nog twee goals met de game winner van Quinn Hughes.

Vegas Golden Knights – Colorado Avalanche 3-7

De Avalanche wisten weer te winnen na drie verliespartijen. Pierre-Edouard Belleman scoorde twee goals.

Winnipeg Jets – Montreal Canadiens 2-6

Tomas Tatar scoorde twee goals binnen anderhalve minuut en Phillip Danault had er vier minuten voor nodig. Die goals aan het eind van de eerste en begin van de tweede periode kwamen de Jets niet meer te boven.

Previous Hattrick Zwarthoed leidt SDE naar winst
Next "Ik heb veel vertrouwen en kan niet wachten om weer te spelen."